Home Best Life

Διπλάσιοι οι αυτοκρατορικοί πιγκουΐνοι της Ανταρκτικής

Διπλάσιοι απ ότι υπολόγιζαν οι επιστήμονες είναι τελικά οι αυτοκρατορικοί πιγκουΐνοι της Ανταρκτικής, φτάνοντας τον αριθμό των 590.000.

 

Η δορυφορική απογραφή του πληθυσμού των πιγκουίνων στην Ανταρκτική μέτρησε το μέγεθος ενός πληθυσμού και οι επιστήμονες δίνουν περιθώριο λάθους 80.000.

Κλειδί για την έρευνα ήταν η χρήση μιας τεχνικής ανάλυσης εικόνων, μέσω της οποίας οι ερευνητές ξεχώρισαν τους ασπρόμαυρους πιγκουίνους από το χιόνι, τη σκιά τους και τις κηλίδες από κουτσουλιές.

«Αυτή είναι η πρώτη πλήρης απογραφή ενός είδους από το διάστημα», δήλωσε ο Πίτερ Φρέτγουελ της βρετανικής γεωλογικής υπηρεσίας BAS και επικεφαλής της μελέτης.

Ο αυτοκρατορικός πιγκουίνος είναι ο μεγαλύτερος και πιο εντυπωσιακός όλων των ειδών. Στην νέα απογραφή καταμετρήθηκαν συνολικά 44 αποικίες κατά μήκος των ακτών, από τις οποίες οι επτά ήταν άγνωστες ως σήμερα.

http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=100088

 

more posts vipnews
More Best Life
Search