Home Best Life

Συνταγή για ηπειρώτικα λειριά με κιμά

Με βάση τα αγαπημένα σε όλους μας μακαρόνια, αυτή η συνταγή είναι σίγουρο ότι θα σας ενθουσιάσει. Εδώ ο κιμάς συνοδεύει ηπειρώτικα λειριά

Υλικά

500 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
1 κονσέρβα τοματάκια (400 γραμ.)
1 φλιτζάνι καφέ κρασί κόκκινο ξηρό
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρή σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
αλάτι
μπούκοβο
κανέλα
μπαχάρι

 

 

Εκτέλεση

Σε πλατιά κατσαρόλα με κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2′-3′.

 

Προσθέτουμε τον κιμά, κι αλάτι κι ανακατεύουμε. Μόλις αλλάξει χρώμα ο κιμάς (σε περίπου 10′) βάζουμε τα κρασί, τα τοματάκια και τα μπαχαρικά κι ανακατεύουμε.

 

 

Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 25′-30′ μέχρι να μείνει ο κιμάς μόνο με τη σάλτσα (χωρίς νερό).

 

Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σερβίρουμε με μπόλικο τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας.

 

 

Πηγή: http://www.cookandfeel.gr/

more posts vipnews
More Best Life
Search