Μια κλασική και πεντανόστιμη σούπα για το χειμώνα -και όχι μόνο- είναι η συνταγή που σας προτείνουμε για το κυριακάτικο τραπέζι. Σούπα μοσχάρι με λαχανικά!
Υλικά
1/2 κιλό μοσχάρι
3 πατάτες
1 πιπεριά πράσινη
1 ντομάτα
2-3 καρότα
1-2 κρεμμυδια ξερά
1 κύβο βοδινού
σελινο
αλάτι , πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβω το κρέας σε κομμάτια και αφήνω να βράσει σε νερό (2 ώρες περίπου).
Λίγο πριν είναι εντελως έτοιμο το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και σουρώνουμε το ζουμί.
Στο ζουμί βάζουμε να βράσουν η πιπεριά (χωρίς τα σπόρια), η ντομάτα (ολόκληρη), τα κρεμμύδια, ένα καρότο, μια πατάτα και λίγο σέλινο συμπληρώνοντας νερό αν χρειάζεται.
Αφού βράσουν, τα αφαιρούμε και τα λιώνουμε στο μούλτι. Τα ξαναπροσθέτουμε μέσα στο ζουμί και συμπληρώνουμε νερό αν είναι πολύ πηχτό.
Κόβουμε τις υπόλοιπες πατάτες και καρότα σε κύβους, το κρέας σε μικρές μπουκίτσες και τα προσθέτουμε ξανά στην κατσαρόλα.
Τέλος, βάζουμε το σέλινο ψιλοκομμένο, τον κύβο και το λάδι. Αφήνουμε για 20 λεπτά και είναι έτοιμη η σούπα.
Πηγή: Syntagespareas.gr