Τραγανές και νόστιμες κοτομπουκιές, που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους, σας προτείνουμε για σήμερα. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα τη λατρέψετε!
Υλικά
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μικρά κομμάτια
4 κ.σ. γεμάτες αλεύρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 αβγά
1- 1/2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
3/4 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 γιαούρτι στραγγιστό
αρωματικά της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
Κόβουμε τα φιλέτα σε μικρά κομμάτια. Σε τρία διαφορετικά μπολ βάζουμε ξεχωριστά το αλεύρι, τα αβγά και το μοσχοκάρυδο με το αλάτι, το πιπέρι, τη φρυγανιά και την παρμεζάνα.
Στο μπολ με τα αβγά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Πρώτα πανάρουμε το κοτόπουλο στο αλεύρι και το τινάζουμε να φύγει το περιττό.
Τα βουτάμε στο μίγμα αβγό- ελαιόλαδο, τα στραγγίζουμε καλά και τα βουτάμε στο μίγμα για το πανάρισμα φροντίζοντας να ντυθούν καλά. Τα βάζουμε σε σχάρα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 20′ λεπτά στους 200ºC. Να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Βάζουμε σε μπολ το γιαούρτι το αρωματίζουμε με αρωματικά της αρεσκείας μας και σερβίρουμε με τις τραγανές κοτομπουκιές.
Πηγή: Argiro.gr