Ένα δροσερό πιάτο που ετοιμάζεται γρήγορα. Αποτελεί ιδανική λύση για ένα γρήγορο γεύμα (αν μας έχει περισσέψει κοτόπουλο από προηγούμενο γεύμα ακόμα καλύτερα).
Χρόνος Προετοιμασίας 10′
Μερίδες 4
Υλικά:
1 μεγάλη πράσινη κατσαρή σαλάτα (ή κόκκινη)
1 ματσάκι ρόκα
2 φιλέτα κοτόπουλο ψημένο στη σχάρα και κομμένο σε μικρά κυβάκια
10-15 τοματίνια
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι
200 γραμμάρια ανθότυρο
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
¼ φλιτζάνι τσαγιού βαλσαμικό ξύδι
αλάτι
Εκτέλεση:
Αυτό είναι ένα δροσερό πιάτο που ετοιμάζεται γρήγορα. Αποτελεί ιδανική λύση για ένα γρήγορο γεύμα (αν μας έχει περισσέψει κοτόπουλο από προηγούμενο γεύμα ακόμα καλύτερα).
Πλένουμε καλά την κατσαρή σαλάτα, τη στραγγίζουμε και την ψιλοκόβουμε. Κάνουμε το ίδιο και με τη ρόκα. Πλένουμε τα τοματίνια και τα κόβουμε στα 2. Παράλληλα στραγγίζουμε το καλαμπόκι από τα υγρά του.
Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας βάζουμε τις πρασινάδες,, το κοτόπουλο, τα τοματίνια και το καλαμπόκι.
Αλατίζουμε, και προσθέτουμε το ανθότυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια.
Βάζουμε σε μία γυάλα το λάδι με το ξύδι, σκεπάζουμε με το καπάκι κι ανακινούμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Περιχύνουμε με το λαδόξυδο τη σαλάτα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.