Home Best Life

Συνταγές με αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα!

Είναι σίγουρο ότι από το πλούσιο πασχαλινό τραπέζι έχουν περισσέψει πολλά κόκκινα αυγά που θα γίνουν η πρώτη ύλη για αμέτρητες συνταγές, για τις επόμενες ημέρες…

 

 

Καταρχήν πολύ νόστιμες σάλτσες-ντιπ για να συνοδέψετε λαχανικά (μπαστουνάκια σέλερι, καρότα, τις πρώιμες ντομάτες και αγγουράκια κ.ά.), τα σπιτικά σας κριτσίνια, τσιπς πατάτας ή καλαμποκιού, κράκερς, φρυγανιές ή φρυγανισμένο ψωμί. Θα φτιάξετε επίσης ορεκτικά και σαλάτες που θα σερβίρετε στην οικογένεια σαν κύριο πιάτο τις πρώτες ημέρες μετά το Πάσχα που το στομάχι δεν αντέχει άλλες κραιπάλες.

 

Ντιπ με τυριά: Πολτοποιήστε στο μούλτι ξεφλουδισμένα κόκκινα αυγά, ολόκληρα (δηλαδή ασπράδια και κρόκους), προσθέτοντας λίγο γιαούρτι ή κατίκι Δομοκού για να πάρουν γεύση και να λιώσουν πιο εύκολα. Για πικάντικη γεύση βάλτε ροκφόρ ή άλλο μπλε τυρί, ή βάλτε μια μαλακή φέτα. Νοστιμίζετε με σκόνη κάρι, πάπρικα γλυκιά, καπνιστή ή πικάντικη και αλατοπίπερο. Πολτοποιήστε λίγο ακόμα και αδειάστε το ντιπ σε ένα μπολ. Ρίξτε ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά με ένα πιρούνι.

 

Ντιπ με καπνιστή πέστροφα:Βάλτε στον κάδο του μπλέντερ (ή στο μούλτι) 4 ξεφλουδισμένα κόκκινα αυγά, πολτοποιήστε τα και βάλτε τα σε ένα μπολ. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι φιλέτο καπνιστής πέστροφας (θα βρείτε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ, σε συσκευασίες βάκουμ), 3 κουταλιές μαγιονέζα (καλύτερα σπιτική) και 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού και ανακατέψτε πολύ καλά με ένα πιρούνι.

 

Σαλάτα με κόκκινα αυγά, φασολάκια και λιαστές ντομάτες: Βράζετε 200 – 300 γρ. φασολάκια στρογγυλά, μέχρι να γίνουν αλ ντέντε, τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε με κρύο νερό. Τα βάζετε σε μια σαλατιέρα και προσθέτετε 4 – 5 καθαρισμένα κόκκινα αυγά, κομμένα στα τέσσερα, 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες, 1/2 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες καλά στραγγισμένες και 1 χούφτα ελιές της προτίμησής σας. Ανακατεύετε, περιχύνετε με ελαιόλαδο και 3 κουταλιές μηλόξιδο, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και ξερή ρίγανη και σερβίρετε.

 

Αυγά με σάλτσα μουστάρδας: Κόβετε στα τέσσερα 6 – 8 ξεφλουδισμένα κόκκινα αυγά και τα αραδιάζετε σε μια μεγάλη πιατέλα. Χτυπάτε στο μούλτι 3 γεμάτες κουταλιές μουστάρδα της προτίμησής σας, 1 κουταλιά μέλι, 2 κουταλιές ξίδι ή χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά σπιτική ή έτοιμη μαγιονέζα, 1/2 φλιτζάνι λάδι, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνετε τα αυγά και σερβίρετε με φρυγανισμένο ψωμί.

 

Μαρουλοσαλάτα με αυγά: Ετοιμάζετε μια… περιποιημένη μαρουλοσαλάτα με άνηθο και φρέσκα κρεμμυδάκια και σκορπίζετε από πάνω 4 ξεφλουδισμένα κόκκινα αυγά κομμένα στα τέσσερα. Ανακατεύετε απαλά και περιχύνετε με μια σάλτσα που θα φτιάξετε με 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι, 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο, χυμό από 1/2 λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.

 

 

Πηγή: dinanikolaou.gr

more posts vipnews
More Best Life
Search