Home Best Life

Κρεμμυδόσουπα γαλλική

Η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά και η καλύτερη επιλογή για ένα ωραίο γεύμα είναι πάντα μια γευστική σούπα. Ιδανική επιλογή είναι μια γαλλική κρεμμυδόσουπα που είναι και η σημερινή μας επιλογή. Υλικά (4-6) :

1200 γρ. κίτρινα κρεμμύδια κομμένα στη μέση και μετά σε φέτες πάχους 3 χιλ. (8 φλιτζ.)

120 γρ. ανάλατο βούτυρο

1 δαφνόφυλλο

1/2 φλιτζ. μέτρια ξηρό σέρι

1/2 φλιτζ. μπράντι ή κονιάκ

1 1/2 φλιτζ. καλό ξηρό λευκό κρασί

4 φλιτζ. ζωμός βοδινού

4 φλιτζ. ζωμός από μοσχαράκι

1 κουταλιά αλάτι χοντρό

1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι λευκό

φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα

 

Εκτέλεση:

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το βούτυρο και το δαφνόφυλλο για 20 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να πάρουν ένα πλούσιο χρυσό σκούρο χρώμα. Σβήνουμε το σέρι και το μπράντι και το σιγοβράζουμε ξεσκέπαστο για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και το σιγοβράζουμε ξεσκέπαστο για 15 ακόμη λεπτά.

2. Προσθέτουμε τους ζωμούς βοδινού και από μοσχαράκι και αλατοπίπερο και το σιγοβράζουμε ξεσκέπαστο για 20 λεπτά. Αφαιρούμε το δαφνόφυλλο, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και το σερβίρουμε καυτό με τριμμένη παρμεζάνα.

 

Πηγή: yumyum.gr

more posts vipnews
Top Stories
More Best Life
Search