Home Best Life

Μανιταρόσουπα με βελούδινη κρέμα

Ποιος αλήθεια μπορεί να αντισταθεί σε μια μανιταρόσουπα η οποία λόγω και καιρού αλλά κυρίως γεύσης, θεωρείται από τις καλύτερες επιλογές για ένα υπέροχο γεύμα. Οι πιο νόστιμες μανιταρόσουπες φτιάχνονται με μείγμα από διάφορα φρέσκα μανιτάρια όπως κλασικά λευκά, μικρά στρογγυλά με καφετί χρώμα, πορτομπέλο, πλευρότους και άλλα. Ιδιαίτερη νοστιμιά δίνουν όμως τα αποξηραμένα πορτσίνι (βασιλομανίταρα) ή άλλα ξερά που θα βρούμε συσκευασμένα ή χύμα σε καλά παντοπωλεία και μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Μια ποσότητα 200 γρ. στο συνολικό μείγμα αρκεί. Τα μουσκεύουμε για 20 λεπτά σε νερό ή λευκό κρασί και τα στραγγίζουμε καλά.

Χρόνος Προετοιμασίας: 20΄

Χρόνος Εκτέλεσης: 40΄

 

 

Υλικά:

Για 6 άτομα

100 ml ελαιόλαδο

2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτά καρέ

2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

800 γρ. ανάμεικτα μανιτάρια (φρέσκα ή ανάμεικτα με ξερά), καθαρισμένα με ένα βρεγμένο πανάκι και κομμένα σε μέτρια κομμάτι

2 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια

200 ml λευκό ξηρό κρασί

750 ml ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών (ή νερό)

1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος ξερός, καλά κοπανισμένος στο γουδί ή τριμμένος το μύλο λαχανικών

½ ματσάκι μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

λίγη πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη

 

 

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα κρεμμύδια για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω το σκόρδο και όλα τα μανιτάρια (και τα ξερά, αν χρησιμοποιήσουμε, μουσκεμένα, καλά στραγγισμένα). Δυναμώνω καλά τη φωτιά, ρίχνω πιπέρι και σοτάρω για 4 – 5 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν και να στεγνώσει το μείγμα, να μείνει χωρίς περιττά υγρά.

Προσθέτω τις πατάτες, τις σοτάρω κι αυτές για 2 – 3 λεπτά, ανακατεύοντας, και σβήνω με το κρασί. Χαμηλώνω ελαφρώς τη φωτιά και μαγειρεύω για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνω το ζωμό (ή το νερό) και προσθέτω το κόλιανδρο. Αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση, χαμηλώνω καλά τη φωτιά και μαγειρεύω για 20 λεπτά, με σκεπασμένη κατσαρόλα.

Ρίχνω το μαϊντανό, μαγειρεύω για άλλα 1 – 2 λεπτά και αποσύρω από τη φωτιά. Αφήνω τη σούπα να κρυώσει λίγο και την πολτοποιώ καλά στο μπλέντερ (ή σε δόσεις, στο μούλτι). Ξαναρίχνω την πολτοποιημένη σούπα στην κατσαρόλα και τη μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά για 2 – 3 λεπτά, ανακατεύοντας. Αποσύρω από τη φωτιά.

Μοιράζω τη σούπα σε βαθιά πιάτα ή σε μπολ και σε κάθε μερίδα βάζω από λίγο γιαούρτι. Πασπαλίζω με πάπρικα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω.

 

more posts vipnews
More Best Life
Search