Home Best Life

Λιγκουίνι µε φρέσκο τόνο, κάππαρη και ούζο!

Ελαφρύ, νόστιμο και υγιεινό. Το σημερινό πιάτο σίγουρα θα σας ενθουσιάσει. Λιγκουίνι µε φρέσκο τόνο, κάππαρη και ούζο. μερίδες 5

Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος 15 λεπτά

 

Υλικά

500 γραμμ. λιγκουίνι

1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

400 γραμμ. φρέσκος τόνος κομμένος σε καρέ

800 γραμμ. ντομάτες ψιλοκομμένες

1/4 φλ. τσαγιού ούζο

2 κ.σ. κάππαρη

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2΄-3΄, να γυαλίσουν (χωρίς να πάρουν χρώμα). Προσθέτουμε τον τόνο και σοτάρουμε για 2΄-3΄, να αλλάξει χρώμα. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά του.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, την κάππαρη και σιγοβράζουμε για 10΄, να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Στο μεταξύ, βράζουμε τα λιγκουίνι 2΄ λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία.

 

Όπως στάζουν, με την τσιμπίδα, τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε και βράζουμε για 2΄. Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως.

 

Πηγή: argiro.gr

more posts vipnews
More Best Life
Search