Νέα δεδομένα για τη διατροφή μας, φέρνει επιστημονική έρευνα Αμερικανικού πανεπιστημίου η οποία αποδεικνύει ότι οι χορτοφάγοι…
ζουν περισσότερα χρόνια από εκείνους που καταναλώνουν ζωικές τροφές!
Σύμφωνα με την επιστημονική έρευνα του πανεπιστημίου Λόμα Λίντα στην Καλιφόρνια, η φυτοφαγική διατροφή μπορεί να χαρίσει σε κάποιον μερικά ακόμα χρόνια ζωής, με τους χορτοφάγους να έχουν κατά μέσο όρο 12% μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου σε σχέση με τους κρεατοφάγους.
Η μελέτη διαχώρισε τους χορτοφάγους σε τέσσερις κατηγορίες: όσους δεν τρώνε καθόλου ζωικά προϊόντα, όσους τρώνε γαλακτοκομικά και αυγά, όσους τρώνε επίσης ψάρια και όσους είναι ημι-φυτοφάγοι επειδή τρώνε κρέας το πολύ μια φορά την εβδομάδα.
Στη διάρκεια μιας εξαετίας, πέθαναν 2.570 άτομα από τα 73.308 που συμμετείχαν στην έρευνα και τα περισσότερα ήταν κρεατοφάγοι. Αντίθετα εκείνοι που δεν έτρωγαν καθόλου κρέας έζησαν περισσότερο από όλες τις ομάδες, γεγονός που κατά τους επιστήμονες επιβεβαιώνει τα τεράστια οφέλη στον οργανισμό από τη χορτοφαγία.
Τα οφέλη δε μεγαλώνουν αν οι χορτοφάγοι συνδυάζουν και άλλες καλές συνήθειες όπως είναι ο υγιεινός τρόπος ζωής, η σωματική άσκηση και η αποφυγή καπνίσματος και αλκοόλ.