Τα αμπελόφυλλα τα έχουμε ταυτίσει με τα ντολμαδάκια. Όμως εδώ έχουμε ένα διαφορετικό, πρωτότυπο τρόπο να μαγειρέψουμε σαρδέλες τυλίγοντάς τις με αυτά!
Υλικά:
Σαρδέλες
Αμπελόφυλλα φρέσκα
Αλάτι
Πιπέρι άσπρο
Θυμάρι
Μαντζουράνα
Λεμόνι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ζεματάμε για μισό λεπτό τα αμπελόφυλλα. Αλατοπιπερώνουμε τις σαρδέλες και προσθέτουμε το θυμάρι και τη μαντζουράνα κατά το γούστο μας. (Προαιρετικά τις φιλετάρουμε). Τυλίγουμε μία σαρδέλα σε κάθε αμπελόφυλλο. Τις βάζουμε σε ταψί, προσθέτουμε λάδι και λεμόνι όσο προτιμούμε και ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος των ψαριών.
Το φαγητό αυτό καλό θα είναι να το φτιάξετε όταν τα αμπελόφυλλα θα είναι στην εποχή τους και θα μπορείτε να τα βρείτε φρέσκα και όχι από κονσέρβα.