Home Best Life

Πως θα φτιάξετε νόστιμους κολοκυθοκεφτέδες!

Λίγες ημέρες μετά την Καθαρή Δευτέρα, μια ιδανική πρόταση για ένα όμορφο και νόστιμο πιάτο, είναι οι κολοκυθοκεφτέδες.

Υλικά:

1 κιλό κολοκύθια περασμένα από τον τρίφτη του κρεμμυδιού

2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε μικρά κομμάτια

1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο

5 αυγά

600 γρ. Φέτα Ευζώνων (λιωμένη με το πιρούνι ή τρίμμα)

αρκετό πιπέρι

αλεύρι (όσο πάρει)

Παρθένο Σησαμέλαιο, για το τηγάνι από τα προϊόντα της εταιρίας «Μακεδονικός Χαλβάς»

 

 

Εκτέλεση

Αλατίζουμε το τριμμένο κολοκύθι, το ζυμώνουμε, το αφήνουμε για 1 ώρα και το στραγγίζουμε.

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τα υλικά και προσθέτουμε τόσο αλεύρι, όσο χρειάζεται για να γίνει ένας πηχτός χυλός. Αφού “κάψουμε” στο τηγάνι το σησαμέλαιο, με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε τους κεφτέδες.

Τους τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά γυρίζοντάς τους μέχρι να ροδίσουν καλά. Τους αφήνουμε λίγο σε απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουμε είτε ζεστούς, είτε κρύους.

more posts vipnews
More Best Life
Search