Πρόκειται για μια παραδοσιακή συνταγή για ραβανί με μία μικρή παραλλαγή όμως, που απλά το κάνει… καταπληκτικό! Δοκιμάστε το…
Υλικά:
6 αυγά
140 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
140 γρ. ζάχαρη
70 γρ. αλεύρι
50 γρ. ινδική καρύδα τριμμένη
1 δόση βανίλια
100 γρ. ινδική καρύδα για το πασπάλισμα
Για το σιρόπι:
300 γρ. ζάχαρη
300 γρ. νερό
1 λεμόνι κομμένο στα 2
Εκτέλεση:
Ξεχωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.
Χτυπάμε τους κρόκους με τα 2/3 της ζάχαρης μέχρι να ασπρίσουν.
Χτυπάμε τα ασπράδια με το υπόλοιπο 1/3 της ζάχαρης μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε σιγά σιγά τη μισή μαρέγκα στο μείγμα με τους κρόκους και τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι και την καρύδα, προσθέτουμε τη υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.
Τοποθετούμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα κέικ ή σ’ ένα ταψί διαμέτρου 22 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20′-25′ και ελέγχουμε αν έχει ψηθεί, βυθίζοντας ένα μαχαίρι. Αν βγαίνει «στεγνό» τότε έχει τελειώσει το ψήσιμο. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ξεφορμάρουμε, αφού κρυώσει λίγο.
Μόλις κρυώσει εντελώς, ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι για 3′. Περιχύνουμε το ραβανί με το ζεστό σιρόπι και πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα.