Δημιουργούμε ένα “ελληνικό” πιάτο κάρι από φακές (αν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε έτσι), το οποίο δεν περιέχει εξωτικά υλικά, επομένως όλοι μπορούν να το μαγειρέψουν χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη προεργασία.
Συνοδέψτε το όπως οι Ινδοί με ρύζι ή πίτες για σουβλάκια και θα μας θυμηθείτε!
Υλικά:
2 φλ. φακές
1 μέτρια σελινόριζα ψιλοτριμμένη
2 καρότα ψιλοτριμμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
200 gr. ντομάτα τριμμένη
2 φύλλα δάφνης
2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
Κύμινο
Πάπρικα
Πιπέρι καγιέν
Πιπέρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σωτάρω όλα τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω τη ντομάτα και τα μπαχαρικά, ανακατεύω για 1′ και προσθέτω τις φακές, το μαϊντανό και το βασιλικό μαζί με αρκετό νερό. Βράζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσει το φαγητό (περίπου 40′-45′).
http://shogunkitchen.blogspot.gr/2013/02/fakes-katsarolas-me-karoto-selinoriza.html