Home Best Life

Χοιρινό πρασοσέλινο, φρικασέ

Το χοιρινό με πράσα και σέλινα αυγολέμονο στην κατσαρόλα είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα. Απλό, χωρίς πολλά μπαχαρικά, αναδεικνύει όλα τα αρώματα του σέλινου και τη γλύκα του πράσου.

 

Υλικά:

1 kg. χοιρινή σπάλα σε μερίδες

1 kg. σέλινα

2 πράσα σε ροδέλες

Χυμός από 1,5 λεμόνι (ή όσο θέλω)

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φλ. κρασί άσπρο

2 αβγά

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:

Βράζω τα σέλινα λίγο λιγότερο απ’ όσο χρειάζεται για να είναι έτοιμα στο βαθμό που τα θέλω (καλό είναι γενικά να μην είναι τα λαχανικά παραβρασμένα). Σωτάρω σε κατσαρόλα με λίγο λάδι κατά σειρά το χοιρινό, τα πράσα και τα κρεμμύδια. Σβήνω με το κρασί. Προσθέτω νερό μέχρι να καλύπτει το κρέας και βράζω σε μέτρια φωτιά για 45′ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει. Στα τελευταία 3′ προσθέτω και τα σέλινα να πάρουν μαζί μια βράση. Χτυπάω τα ασπράδια των αβγών μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτω τους κρόκους και χτυπάω για λίγο ακόμα. Προσθέτω το λεμόνι και λίγο λίγο το ζεστό ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς για να ψηθούν τα αβγά. Ενσωματώνω στην κατσαρόλα και σερβίρω.

 

Το φαγητό μπορεί να μαγειρευτεί και με άλλα χόρτα της αρεσκείας σας, αν και γευστικά το σέλινο είναι ο ιδανικός συνδυασμός!

 

Μπορείτε να προσθέσετε και μία σελινόριζα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια να βράσει μαζί με το κρέας.

 

http://shogunkitchen.blogspot.gr/2012/09/blog-post_5780.html

more posts vipnews
More Best Life
Search