Home Best Life

Μανιτάρια πλευρώτους με μυρωδικά και ανθότυρο!

Μια γρήγορη, ελαφριά, γεμάτη αρώματα συνταγή με μανιτάρια που μπορεί ν αποτελέσει ένα εύγεστο συνοδευτικό για ψητό κρέας ή ψάρι αλλά και ένα πλήρες κυρίως πιάτο. Δοκιμάστε τη…

Υλικά:

 

   500 gr. μανιτάρια πλευρώτους ολόκληρα

 

   1 κ.σ. εστραγκόν

 

   1 κ.σ. μαντζουράνα

 

   1 κ.σ. θυμάρι

 

   Καπνιστό αλάτι

 

   50 gr. ανθότυρο θρυμματισμένο

 

   Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

   Ξίδι μπαλσάμικο

 

   Ελαιόλαδο

 

 

Εκτέλεση:

 

Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά σωτάρω τα μανιτάρια και απ’ τις δύο πλευρές για 4′-5′ (δεν πρέπει να παραψηθούν). Προσθέτω όλα τα μυρωδικά εκτός από το πιπέρι. Προσθέτω και το καπνιστό αλάτι. Μόλις ενσωματωθούν σερβίρω στο πιάτο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ξίδι μπαλσάμικο και ελαιόλαδο και πασπαλίζω με το ανθότυρο.

 

   Το φαγητό το φτιάχνω σε δύο δόσεις για να μη στριμωχτούν τα μανιτάρια στο τηγάνι, πέσει η θερμοκρασία τους και αποβάλλουν όλα τους τα υγρά. Τα θέλουμε ζουμερά!

 

   Πολύ σημαντικό είναι να προμηθευτείτε καπνιστό αλάτι από ένα κατάστημα με μπαχαρικά. Προφανώς γίνεται και χωρίς αυτό, αλλά αν το χρησιμοποιήσετε το φαγητό σας θα είναι σαν να ψήθηκε σε κάρβουνα!

http://shogunkitchen.blogspot.gr/

more posts vipnews
More Best Life
Search