Home Best Life

Πεντανόστιμα μπιφτέκια… ψαριού!

Πάντα φροντίζουμε να ανακαλύπτουμε ή να εφευρίσκουμε καινούριους τρόπους να τρώμε ψάρια. Συνήθως ένα ψάρι το τρώμε ψητό, βραστό ή τηγανιτό…

Εμείς, σήμερα,  σας προτείνουμε μια συνταγή για μπιφτέκι, που θα αγαπήσουν ακόμη και τα παιδιά, τα οποία συνήθως έχουν πρόβλημα με τα ψάρια και τα αποφεύγουν!

 

Υλικά:

 

   500 gr. φιλέτο άσπρου ψαριού ψιλοκομμένο

 

   1 αβγό

 

   1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

 

   1 καρότο τριμμένο

 

   2 σκ. σκόρδο τριμμένο

 

   1 φλ. βρώμη περασμένη στο multi να γίνει σκόνη

 

   1 κ.σ. άνιθος ψιλοκομμένος

 

   Αλάτι

 

   Πιπέρι άσπρο

 

   Ελαιόλαδο

 

   Αλεύρι

 

   Χυμός λεμονιού

 

 

Εκτέλεση:

 

Ζυμώνω μαζί όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι μέχρι το μίγμα να γίνει ευπλαστο. Φτιάχνω 4-5 μεγάλα μπιφτέκια, τα αλευρώνω και τα ψήνω σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι περίπου 5′-6′ από κάθε πλευρά ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15′ περίπου (ανάλογα και με το μέγεθος των μπιφτεκιών). Σερβίρω με χυμό λεμονιού και συνοδεύω αν θέλω με μία ρυζοσαλάτα.

http://shogunkitchen.blogspot.gr/

more posts vipnews
More Best Life
Search