Home Best Life

Σολωμός στη λαδόκολλα με λαχανικά!

Ο σολωμός είναι ένα ψάρι με ιδιαίτερη γεύση που οι διαιτολόγοι συστήνουν ανεπιφύλακτα, λόγω της περιεκτικότητάς του σε ευεργετικά ω-3 λιπαρά οξέα…

Εμείς σήμερα σας προτείνουμε μια ελαφριά, υγιεινή και νοστιμότατη συνταγή. Δοκιμάστε τη!

 

Υλικά:

 

   750 gr. φιλέτο σολωμού ολόκληρο

 

   1 πράσο σε ροδέλες

 

   4 πιπεριές κέρατα και Φλωρίνης χοντροκομμένες

 

   1/2 φινόκιο σε σκελίδες

 

   1 καρότο σε λεπτές ροδέλες

 

   5 μανιτάρια σε φέτες

 

   1/2 φλ. sake

 

   3 φύλλα δάφνης

 

   Βασιλικός

 

   Πιπέρι άσπρο

 

   Ελαιόλαδο

 

   Αλάτι

 

   Λίγες σταγόνες λεμόνι

 

Εκτέλεση:

 

Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σωτάρω τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν και σβήνω με 1/3 φλ. sake. Κάνω το ίδιο με τα μανιτάρια και σβήνω με το υπόλοιπο sake. Βάζω το ψάρι σε λαδόκολλα με τα λαχανικά, τα μανιτάρια και τα αρωματικά. Τυλίγω προσεκτικά και ψήνω στο φούρνο στους 200°C για 40′. Πριν σερβίρω, παίρνω όλο το ζουμί της λαδόκολλας και το αναμειγνύω με λίγες σταγόνες λεμόνι. Με αυτό περιχύνω το ψάρι και τα λαχανικά.

 

Όλα τα υλικά της συνταγής τα αλατίζω ξεχωριστά.

 

Αν δεν έχω sake χρησιμοποιώ ούζο ή τσίπουρο.

more posts vipnews
More Best Life
Search