Home Best Life

Κοτόπουλο φιλέτο κρασάτο με πιπεριές και φέτα!

Το φιλέτο κοτόπουλου είναι μία πολύ υγιεινή και ελαφριά επιλογή γεύματος, καθώς είναι άπαχο. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πεντανόστιμη και μπορεί να αποτελέσει και έναν εκπληκτικό κρασομεζέ!

Υλικά:

   2 φιλέτα κοτόπουλου σε μπουκιές

   2 πιπεριές κέρατα

   50 gr. φέτα σε κύβους

   4-5 λιαστές ντομάτες χοντροκομμένες

   1/2 φλ. ημίγλυκο κρασί

   Μπαχαράτ

   Τζίντζερ σκόνη

   Ελαιόλαδο

   Αλάτι

 

Για το σερβίρισμα:

   Πάπρικα

   Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

   Ρίγανη

 

 

Εκτέλεση:

 

Μαρινάρω το κοτόπουλο με αλάτι, μπαχαράτ και λίγο ελαιόλαδο για 30′. Το βάζω μαζί με τις πιπεριές σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5′ περίπου (ανάλογα και με το μέγεθος των κομματιών). Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί και μείνει στο τηγάνι λίγη σάλτσα ρίχνω τη φέτα. Ανακατεύω και σερβίρω πασπαλίζοντας με πάπρικα, ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

   Το μπαχαράτ είναι ένα αραβικό μίγμα μπαχαρικών το οποίο περιέχει όλα ή κάποια από τα παρακάτω συστατικά ανάλογα τη χώρα: Πιπέρι, κύμινο, πάπρικα, κόλιαντρο, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, κανέλα, μπαχάρι, κάρδαμο, δυόσμο, σαφράν, αποξηραμένο τριαντάφυλλο, ξύσμα λεμονιού κλπ… Μπορείτε να φτιάξετε ένα δικό σας μίγμα πειραματιζόμενοι ή απλά να ρίξετε στο φαγητό όποιο συνδυασμό αυτών των μπαχαρικών σας αρέσει.

http://shogunkitchen.blogspot.gr/

more posts vipnews
More Best Life
Search