Home Politics / Sports / Various

Γιουβαρλάκια ελαφριά και νόστιμα

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Το κατάλληλο πιάτο για τις κρύες ημέρες του Γεννάρη. Γιουβαρλάκια ελαφριά και νόστιμα!!

Υλικά
• 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
• 150 γρ. ρύζι γλασέ
• 1 κρεμμύδι, μέτριο
• ξύσμα, από 2 λεμόνια
• δυόσμο
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι
• 1 αβγό, μέτριο
• 1 1/2 λίτρο νερό
• 2 φύλλα δάφνης
• 1 κύβο κότας
• 1 λεμόνι, σε φλούδες

Εκτέλεση

Για τα γιουβαρλάκια
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε, τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το ξύσμα από τα λεμόνια, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, 1 αυγό μέτριο και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
• Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε, 1 ½ λίτρο νερό, 2 φύλλα δάφνης, τον κύβο κότας, και τις φλούδες ενός λεμονιού.
• Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε μικρά μπαλάκια, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και βάζουμε την κατσαρόλα πάνω στη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 35 λεπτά.

Αυτή κι άλλες συνταγές στο Μαμαδο μπερδέματα

more posts vipnews
More Politics / Sports / Various