Ο λόγος για τους Γιώργο Κιμούλη και Δημήτρη Γκοτσόπουλο. Οι ηθοποιοί αντάλλασσαν ρόλους συνεντευξιαστή και συνεντευξιαζομένου, σε μια πρωτότυπη συζήτηση .
Στην αρχή ο Γιώργος Κιμούλης δήλωσε ότι μισεί τις συνεντεύξεις, πόσο μάλλον να την παίρνει και ο ίδιος.
“Όσο μεγαλώνει κανείς απομακρύνεται από τη δημιουργία” επεσήμανε. Ως πιο έμπειρος έδωσε στον συνάδελφό του μία συμβουλή:
“Φοβού τους Πυγμαλίωνες. Να φοβάσαι αυτούς που θέλουν να σε συμβουλεύσουν γιατί κάποια στιγμή θα θέλεις να φύγεις από τον χώρο της μαθητείας και ο πρώτος που θα σε εκδικηθεί θα είναι ο δάσκαλος.
“Η τηλεόραση και ο κινηματογράφος κουρδίζει τον άνθρωπο να βλέπει το είδωλό του και έτσι αθωώνει πάρα πολλές πράξεις στους ανθρώπους”.
“Είμαι πολύ μεγάλος για να παίξω στις ‘Άγριες Μέλισσες”. Είσαστε ωραίοι εκεί. Αποδεικνύεται ότι αυτή η πίστη ότι ένας ωραίος άνθρωπος σχεδόν απαγορεύεται να σκεφτεί… Ζούμε σε μία χώρα που ο στοχασμός επιτρέπεται μόνο στους μη εύμορφους. Εσύ αποδεικνύεις το εντελώς ανάποδο. Την ίδια στιγμή είσαι νέος. Και όσο και να σε θαυμάζω είναι φυσικό να σε ζηλεύω. Να θέλω και εγώ να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω”.
Και κατέληξε “Ο χώρος της διανόησης είναι σαν να πρέπει να είσαι ‘Κουασιμόδος’”.
Συνεχίζοντας ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος μίλησε για την ενασχόλησή του με τη γυμναστική στην εφηβεία, ξεκινώντας από την ενόργανη και μεταπηδώντας στη συνέχεια στον στίβο.
Τέλος, ο Γιώργος Κιμούλης εκμυστηρεύτηκε τη συμβουλή που του έδωσε κάποτε ο αείμνηστος Δημήτρης Χορν ως δάσκαλος του.
“Μου είχε πει θα σε παρακαλέσω κάτι. Τελειώνοντας τη δραματική σχολή, παίζουμε όλους τους μεγάλους ρόλους, όταν βγαίνουμε μετά στο επάγγελμα δεν παίζουμε κανέναν από αυτούς.
Κάνε μου μια χάρη να παίξεις τους ρόλους τους μεγάλους. Αυτό ήταν το ένα. Το δεύτερο που μου είπε ήταν μην παίζεις ποτέ έργα κατώτερα από εσένα για να φαίνεσαι εσύ ανώτερος.
Παίζε πάντα έργα ανώτερα από εσένα έστω και αν δεν μπορείς να τα παίξεις καλά”.