Σε ένα ματς που του πήγαν όλα στραβά, ο Ολυμπιακός γνώρισε την πολύ βαριά ήττα από την Λεβάντε με 3-0 και ουσιαστικά αποχαιρέτησε τις ελπίδες πρόκρισής του στους «16» της διοργάνωσης. Εκεί όπου είναι πολύ πιθανό πλέον να βρεθεί η Ρουμπίν Καζάν και όχι η Ατλέτικο Μ., καθώς οι Ρώσοι νίκησαν με 2-0 μέσα στη Μαδρίτη την κάτοχο του τροπαίου. Το σκορ άνοιξε ο Καραντενίζ μόλις στο 3’ και την καταστροφή για την Ατλέτικο έφερε ο πρώην «ερυθρόλευκος» Ορμπάιθ, που έκανε το 2-0 με ψύχραιμο πλασέ στην αντεπίθεση στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.
Επιστρέφοντας στα όσα έγιναν στο Σιουτάτ ντε Βαλένθια, στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη ο Μίτσελ είδε κατά σειρά: την ομάδα του να παρατάσσεται χωρίς νεύρο και με τους περισσότερους παίκτες της σε κακή βραδιά, τον διαιτητή να δίνει δύο εις βάρος του Ολυμπιακού πέναλτι, με το πρώτο να είναι ανύπαρκτο και να συνοδεύεται από την αποβολή του Αμπντούν και το δεύτερο να γίνεται εκτός περιοχής, αλλά και τους παίκτες του να σημαδεύουν δύο φορές τα δοκάρια, αποτυγχάνοντας να σώσουν το οτιδήποτε από μία κάκιστη βραδιά, την μακράν χειρότερη του Ολυμπιακού στην Ευρώπη την τελευταία διετία.
Η τριάδα του κέντρου που παρέταξε ο Μίτσελ, με Μοντέστο, Φέισα και Μασάντο, δεν μπορούσε ούτε να κυκλοφορήσει την μπάλα με τρόπο που να ασκήσει πίεση στους Ισπανούς αλλά ούτε και την κυκλοφορήσει σίγουρα. Έτσι η Λεβάντε μπόρεσε να κάνει το παιχνίδι της, κλέβοντας πολλές μπάλες στη μεσαία γραμμή, κυρίως χάρη στον εξαιρετικό Ντιόπ, και βγαίνοντας ταχύτατα στην αντεπίθεση, όπου έβρισκε πολλούς χώρους εξαιτίας του γεγονότος πως η τελευταία γραμμή άμυνας του Ολυμπιακού ήταν τοποθετημένη λίγο κάτω από το κέντρο. Τα χειρότερα ήρθαν από την τραγική βραδιά του Χολέμπας, ο οποίος στο 10’ έχασε τελείως την κίνηση του Ρίος, ο οποίος δέχτηκε την κάθετη μπαλιά του Μπαρκέρο, μπήκε στην περιοχή και πάτησε την μπάλα αδειάζοντας Κοντρέρας και Μέγερι και σκοράροντας με ευκολία.
Αντίδραση του Ολυμπιακού δεν υπήρξε ποτέ και η Λεβάντε συνέχισε να κάνει το παιχνίδι της, ήτοι να περιμένει τους «ερυθρόλευκους» και να ψάχνει τις στιγμές της στην κόντρα. Όπως εκείνη του 30’, όταν σε φάση που έγινε πάλι στην αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού, ο Αμπντούν μάρκαρε νομότυπα τον Πέδρο Λόπες, ωστόσο ο διαιτητής Γκρέφε όχι μόνο υπέδειξε πέναλτι αλλά και απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Αλγερινό. Ο Μάρτινς εκτέλεσε άουτ το πέναλτι, ωστόσο δέκα λεπτά αργότερα ο Πέδρο Λόπες εφορμούσε εκ νέου από δεξιά, ο Χολέμπας τον έκοψε με τάκλιν που συνιστούσε παράβαση μεν, ωστόσο ήταν εκτός περιοχής, με τον διαιτητή να υποδεικνύει εκ νέου πέναλτι και τον Μπαρκέρο να ευστοχεί αυτή τη φορά.
Το ημίχρονο έληξε χωρίς άλλες συγκινήσεις και η Λεβάντε συνέχιζε το… υπνωτιστικό παιχνίδι της αφού απειλούνταν ελάχιστα και στο 57’ βρήκε και τρίτο γκολ, μετά από κλέψιμο στον Φέισα στη μεσαία γραμμή, γρήγορη πάσα στον χώρο στον Μάρτινς, ο οποίος αφού πέρασε τον Μανωλά τσίμπησε την μπάλα προ του Μέγερι για να πετύχει με ωραίο τρόπο το 3-0.
Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, αρχικά, δύο λεπτά μετά το γκολ που δέχτηκε, μέσω στημένης φάσης, ωστόσο η κεφαλιά του Μανωλά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός εγκαταστάθηκε γύρω από την περιοχή της Λεβάντε και πίεσε χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες. Στη σημαντικότερη στιγμή του, στο 88’, το σουτ του Τζιμπούρ βρήκε στο δοκάρι του Νάβας και η Λεβάντε έφτασε σε μία δίκαιη νίκη με σκορ που μοιάζει μη αναστρέψιμο για τον Ολυμπιακό.
ΛΕΒΑΝΤΕ: Νάβας, Χουανφράν, Π. Λόπεζ, Ναβάρο, Ρόδας, Ντιόπ (61′ Μίτσελ),, Ιμπόρα, Ρίος (67′ Βάλντο) Ρούμπεν, Μπαρκέρο, Μάρτινς (83′ Ακουαφρέσκα).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Χολέμπας, Μανιάτης, Κοντρέρας, Μανωλάς, Φέισα, Μοντέστο (46′ Γκρέκο), Μασάντο (75′ Φετφατζίδης), Αμπντούν, Βλαχοδήμος (60′ Μήτρογλου), Τζιμπούρ
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=113282