Με τον Βασίλη Σπανούλη να μπαίνει σαν… ταύρος σε υαλοπωλείο στην 4η περίοδο και να παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του, ο Ολυμπιακός νίκησε χθες στο ΣΕΦ την Μπιλμπάο με 88-81 και έφτασε τις τρεις νίκες στον 1ο όμιλο της Ευρωλίγκας.
Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ καλά για τον Ολυμπιακό, καθώς με τον Άντιτς να έχει 3/3 τρίποντα προηγήθηκε 19-9, ωστόσο οι Μπλους και Βασιλειάδης είχαν τις απαντήσεις για την Μπιλμπάο και το 1ο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 27-24. Η… αστραπιαία εκδήλωση των επιθέσεων της ομάδας του Φώτη Κατσικάρη προβλημάτισε τους «ερυθρόλευκους» στην 2η περίοδο, ωστόσο το πρώτο ξέσπασμα του Σπανούλη αρκούσε για το 45-42 του ημιχρόνου. Με τον V-Span να παρακολουθεί από τον πάγκο το μεγαλύτερο διάστημα της 3ης περιόδου, η Μπιλμπάο διατηρούσε ισχνή διαφορά, αρχικά με τους Μπάνιτς και Μουμπρού και εν συνεχεία με τον άποντο έως τότε Τζάκσον, που σημείωσε τρία διαδοχικά καλάθια. Το… απόψε αυτοσχεδιάζουμε του Ολυμπιακού στην επίθεση βρήκε εκφραστή, τον Χάινς (8/9δίπ. – 7 ριμπ. – 2κλεψ.) και σε συνδυασμό με την βελτίωση της άμυνάς τους οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν και έκλεισαν στο -1 την 3η περίοδο. Πλέον ήταν η ώρα του σεληνιασμένου Σπανούλη (29π. με 6/8 δίπ.-2/4 τρίπ.-11/12 β. – 6ας. – 4λ.), ο οποίος είχε συμμετοχή στους επόμενους 20 πόντους του Ολυμπιακού (το σερί διακόπηκε από τον Λούκας, που κέρδισε βολές… χωρίς συμμετοχή του Σπανούλη), σκοράροντας τους 14 (με 2 τρίποντα) και σερβίροντας τους υπόλοιπους σε Χάινς και Άντιτς, διαλύοντας κάθε αμυντικό πλάνο του Κατσικάρη. Πάνω που έμοιαζε έτοιμη να παραδοθεί (79-70), η Μπιλμπάο πήρε νέα ώθηση από Τζάκσον και Μουμπρού, ο οποίος μείωσε σε 81-76 και 84-81 με τρίποντο στα 36’’ πριν το τέλος. Ωστόσο ο Σπανούλης ήταν και πάλι εκεί να δώσει τη λύση, κερδίζοντας φάουλ τη στιγμή που φάνηκε να χάνει την μπάλα και με βολές έκανε το 86-81, για να κλέψει στη συνέχεια ο Παπανικολάου και με κάρφωμα να διαμορφώσει το τελικό 88-81.
Τα δεκάλεπτα: 27-24, 45-42, 60-61, 88-81.
Ολυμπιακός: Χάινς 18, Λούκας 6 (1), Άντιτς 13 (3), Σπανούλης 29 (2), Κέσελι 2, Πελεκάνος, Παπαδόπουλος 4, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 8 (2), Παπανικολάου 8 (1), Μάντζαρης.
Μπιλμπάο: Τζ. Φίσερ, Κρουπάλιγια, Τζάκσον 13 (1), Μαυροειδής 4, Μπάνιτς 15, Μουμπρού 17 (2), Ντ’ Ορ Φίσερ 9, Λόπεθ, Βασιλειάδης 7 (1), Γκριμάου 2, Μπλουμς 14 (3)
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&;article=90901