Όταν η κολυμβήτρια Ye Shiwen έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ τη Δευτέρα και πέρασε όλους τους άλλους συναθλητές της (αφού είχε ξεπεράσει τον εαυτό της τερματίζοντας κατά 5 δευτερόλεπτα ταχύτερα), άρχισαν οι φήμες για ντόπινγκ.
«Οι Κινέζοι είχαν πάντα μια σταθερή πολιτική για το ντόπινγκ. Τα αποτελέσματά μου προέρχονται από σκληρή δουλειά και την προπόνηση. Εγώ ποτέ δεν θα χρησιμοποιούσα οποιαδήποτε απαγορευμένα φάρμακα. Οι Κινέζοι έχουν καθαρά χέρια» είπε η ίδια, όμως οι απόψεις διίστανται.
Έτσι, αθλητές και προπονητές χαρακτηρίζουν “αδύνατη” αυτή την ταχύτητα, αφού πέρασε και τον ταχύτερο κολυμβητή Ryan Lochte. Ο προπονητής της όμως μίλησε για πειθαρχία και σκληρή δουλειά, κάτι που αν δει κανείς τους χώρους προπόνησης των μικρών παιδιών που προορίζονται για πρωταθλητισμό, θα μπορούσε και να το πιστέψει.
Ρεπορτάζ στην Daily Mail αποκαλύπτει παλαιότερες φωτογραφίες από τις κατασκηνώσεις προπονήσεων παιδιών στην Κίνα. Ο ρεπόρτερ διηγείται την ιστορία μιας παλαιότερης πρωταθλήτριας, η οποία μόλις αναγνώρισαν σε αυτή το ταλέντο για κολύμβηση, βρέθηκε μόνη της σε ένα ξένο μέρος να προπονείται μέρα νύχτα για να γίνει η επόμενη πρωταθλήτρια της χώρας.
Μάλιστα το ρεπορτάζ αναφέρει πως στην Κίνα ζητούσαν από τους δασκάλους να εντοπίσουν τους πιο αθλητικούς μαθητές και να τους καταγράψουν σε λίστα, έτσι ώστε να περάσουν από επιτροπή η οποία θα έκρινε την εισαγωγή τους στις κατασκηνώσεις προπόνησης. Και από εκεί και πέρα άρχιζε μία ζωή μόνο με προπόνηση, πόνο και απομόνωση.
Το ρεπορτάζ της Daily Mail περιγράφει τη ζωή της πρωταθλήτριας Ye Shiwen. Στα 7 της χρόνια οι κυνηγοί ταλέντων την επέλεξαν ως μία από τους “εκλεκτούς”, γιατί είχε ανδροπρεπή εμφάνιση, κάτι που σήμαινε πως μάλλον ήταν αρκετά δυνατή. Σε 4 χρόνια η Υe πήρε το πρώτο της μετάλιο.
Κάθε χρόνο 150 παιδάκια φεύγουν από τις οικογένειές τους και ξεκινούν μια σκληρή ζωή. Μαθαίνουν εκτός από το να ξεπερνούν τον εαυτό τους στις επιδόσεις τους, και κάτι άλλο: Να παραμένουν αγέλαστα, ανέκφραστα, να μην μιλούν πολύ και να μην εκδηλώνουν πόνο ή κούραση.
Προπόνηση, πόνος, σκληρή δουλειά, αντοχές στα άκρα και μία τεράστια ταμπέλα στο κέντρο των αιθουσών που γράφει “ΧΡΥΣΟ”. Πολλοί αθλητές αποκάλυψαν πως οι προπονητές έχουν ως σκοπό να δημιουργήσουν αθλητές που δεν μοιάζουν πλέον με ανθρώπους, αλλά με κάτι παραπάνω. Καταγγελίες για ξυλοδαρμό μέσα στις κατασκηνώσεις έχουν γίνει, όμως δεν έγιναν ποτέ έρευνες για να διαπιστωθεί αν κάτι τέτοιο είναι αληθινό.
http://www.akous.gr/post.asp?uid=8947