Home Social Events

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν τα «Καλυδώνια 2015»

Για τρίτη συνεχή χρονιά και με μεγάλη επιτυχία, διεξήχθη και φέτος ο 3ος αγώνας θαλάσσιας Κολύμβησης «ΚΑΛΥΔΩΝΙΑ 2015».

Στην όμορφη περιοχή της Ελούντας και στο ξακουστό «Νησί» της Σπιναλόγκας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΚΑΛΥΔΩΝ οργάνωσε το Σάββατο 22 Αυγούστου με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή αθλητών, τον 3ο Αγώνα Θαλάσσιας Κολύμβησης ¨ΚΑΛΥΔΩΝΙΑ 2015¨. Οι αγώνες έγιναν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων – Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφέρειας Κρήτης και τη συνδιοργάνωση του Δήμου Αγίου Νικολάου καθώς και του Ναυτικού Ομίλου Αγίου Νικολάου.

 

Ο 3ος Αγώνας Θαλάσσιας Κολύμβησης ¨ΚΑΛΥΔΩΝΙΑ 2015¨ προωθεί την ανάπτυξη της φυσικής δραστηριότητας των πολιτών μέσα από μαζικές εκδηλώσεις αθλητικής δράσης, την ανάπτυξη της ευγενούς άμιλλας και του «ευ αγωνίζεσθαι» και την προώθηση των αξιών του τόπου της Ελούντας και της Σπιναλόγκας.

 

 

Πριν την έναρξη του αγώνα, τελέστηκε αγιασμός από τον αρχιμανδρίτη Τ.Ταμπακάκη και ακολούθησε ομιλία της προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου ΚΑΛΥΔΩΝ, Τζίνας Ξανθάκη.

 

Στο χαιρετισμό της, ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Νεκτάριο «ο οποίος πάντα στηρίζει την διοργάνωση, παρότι δεν μπορεί να βρίσκεται κοντά μας και του ευχόμαστε περαστικά.

Είμαι πολύ χαρούμενη που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιούνται τα Καλυδώνια έναν θεσμό που ξεκίνησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΚΑΛΥΔΩΝ και κάθε χρόνο αυξάνεται και το ενδιαφέρον και οι συμμετοχές όλων.

Ο αθλητικός τουρισμός αποτελεί πόλο έλξης για την χώρα μας και θα πρέπει να καταβάλουμε προσπάθεια για να τον προάγουμε».

 

 

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Δήμο Αγίου Νικολάου και συγκεκριμένα τον κ.Χάρη Αλεξάκη, Λευτέρη Ραφαηλάκη, Μανόλη Τσαμπανάκη, και Γιώργο Τζώρτζη, τον Ναυτικό Όμιλο και τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Αγίου Νικολάου και τον Ερυθρό Σταυρό, τον Λιμενάρχη Σπύρο Αγγελάκη, την Αστυνομία, τον Προοδευτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ελούντας και τους χορηγούς S/M Χαλκιαδάκη, το διαγνωστικό κέντρο «Υγεία Λασιθίου», το εστιατόριο Ferryman και τον κ.Μπαξεβάνη ιδιαίτερα καθώς και τα καΐκια κα τα σκάφη που βοήθησαν για την ασφάλεια του αγώνα.

 

Στον αγώνα συμμετείχαν περισσότεροι από εκατό αθλητές άνδρες/γυναίκες σε τέσσερεις διαφορετικές κατηγορίες, οι οποίοι κολύμπησαν σε ένα πανέμορφο τοπίο, με μικρές δυσκολίες λόγω των καιρικών συνθηκών.

Την διοργάνωση στήριξαν λειτουργικά και υγειονομικά, οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού από τον Άγιο Νικόλαο, την Ιεράπετρα, και τον Ηράκλειο, ο Ν.Ο.Α.Ν και Ι.Ο.Α.Ν οι οποίοι με εξοπλισμό και ειδικευμένο προσωπικό κάλυψαν τις ανάγκες των αθλητών εντός και εκτός της θάλασσας.

 

Για την διοργάνωση και με τον σχεδιασμό του Λιμενικού Σώματος Αγίου Νικολάου, σε όλη την διαδρομή αναπτύχτηκαν διασωστικά σκάφη τα οποία με το προσωπικό τους διασφάλισαν την ασφάλεια και την απρόσκοπτη υλοποίηση του αγώνα, σε όλη την διάρκεια του.

Επίσης την διοργάνωση στήριξαν πολλοί εθελοντές και στελέχη του Πολιτιστικού συλλόγου ΚΑΛΥΔΩΝ και του ΠΑΟΔΑΝ και του Ναυτικού Ομίλου Αγίου Νικολάου καλύπτοντας τις ανάγκες που προέκυψαν σε μια τόσο απαιτητική διοργάνωση.

 

Τα έπαθλα των αγώνων απονεμήθηκαν σε μια λιτή τελετή παρουσία πλήθους κόσμου στο πάρκο Μιράμπελλο, στην οποία τελετή ανανεώθηκε το ραντεβού με όλους για τα ΚΑΛΥΔΩΝΙΑ 2016.

more posts vipnews
More Social Events
Search