Υποβασταζόμενος και με έκδηλη τη συγκίνηση στο πρόσωπό του ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος μίλησε στην εκδήλωση της ΕΟΕ για την βράβευση των αθλητών που έλαβαν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Μη μπορώντας πολλές φορές να συγκρατήσει τα δάκρυα του ο Κωνσταντίνος μίλησε ενώπιων όλων των παρευρισκόμενων μεταξύ των οποίων και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τόνισε πως οι αθλητές κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να πετύχουν τους στόχους.
Έχοντας και ο ίδιος συμμετάσχει σε ολυμπιακούς αγώνες στο άθλημα της ιστιοπλοΐας, είχε στο πλευρό την αθλήτρια της ιστιοπλοΐας, Σοφία Μπεκατώρου αλλά και τους αθλητές του αγωνίσματος που κατάφεραν να πάρουν το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.