Έναν αιώνα μετά τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη, το συμφωνικό του έργο παραμένει ζωντανό και επίκαιρο. Έτσι, στο πλαίσιο του έτους «Μίκη Θεοδωράκη» η Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και ο μαέστρος Γιώργος Πέτρου παρουσιάζουν δύο εμβληματικά έργα:
Το πρώτο του έργο, «Αποκάλυψη (Ωδή στον Μπετόβεν)» (1945) και το τελευταίο του έργο, «Ραψωδία για βαρύτονο και ορχήστρα εγχόρδων» (2009), σε ποίηση Διονύση Καρατζά, την Τρίτη 18 Μάρτη, στις 8.30 μ.μ., στη συναυλία «Μίκης Θεοδωράκης: Η αρχή και το τέλος» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Συμμετέχουν ο βαθύφωνος Τάσος Αποστόλου, η Χορωδία της ΕΡΤ (μουσική διδασκαλία χορωδίας: Μιχάλης Παπαπέτρου) και η Χορωδία του δήμου Αθηναίων (μουσική διδασκαλία χορωδίας: Σταύρος Μπερής). Αφηγείται ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.
Δείτε φωτογραφίες:
Φωτογραφίες: papadakispress / Αλέξανδρος Παύλου