Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας «Γουλανδρή» το ετήσιο Φιλανθρωπικό Gala της κοινωνικής οργάνωσης «Είμαστε Ένα», με σκοπό την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και ειδικότερα της Παιδιατρικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Υπουργείου Υγείας. Την πρωτοβουλία και επιμέλεια της βραδιάς είχε η Πρόεδρος της οργάνωσης, Δρ. Σοφία Φ. Κατσίγιαννη, η οποία ξεχωρίζει για τη διαρκή κοινωνική και φιλανθρωπική της δράση.
Στην κατάμεστη αίθουσα παρευρέθηκαν πολιτικά και θεσμικά πρόσωπα, καθώς και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού, δημοσιογραφικού και καλλιτεχνικού χώρου, στηρίζοντας έναν ιδιαίτερα σημαντικό σκοπό. Στο επίκεντρο της πρωτοβουλίας βρέθηκε η ανάγκη ενίσχυσης της Παιδιατρικής ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», η οποία παρέχει καθημερινά εξειδικευμένη φροντίδα σε παιδιά και εφήβους με σοβαρές παθήσεις.
Η Πρόεδρος της οργάνωσης ευχαρίστησε όλους όσοι στήριξαν την προσπάθεια, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ενότητας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ευθύνης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία και τόνισε τον κρίσιμο ρόλο των ΜΕΘ στη μάχη για τη ζωή. Μήνυμα απέστειλε και η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου, επισημαίνοντας τη σημασία της στήριξης των παιδιών και των οικογενειών τους.
Την παρουσίαση της βραδιάς ανέλαβε η δημοσιογράφος Μάγδα Τσέγκου, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Χάρης Θεοχάρης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνης Αυγερινός και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» Αναστάσιος Μίχας.
Το «παρών» έδωσαν επίσης ο Ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου, οι Βουλευτές Παύλος Γερουλάνος, Μανώλης Χριστοδουλάκης και Γιώργος Καραμέρος, καθώς και οι πρώην Βουλευτές Κώστας Ζαχαριάδης και Νόνη Δούνια, εκφράζοντας τη στήριξή τους στην οργάνωση και συγχαίροντας τη Δρ. Σοφία Φ. Κατσίγιαννη για την επιτυχημένη διοργάνωση.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, με τους παρευρισκόμενους να στηρίζουν έμπρακτα το έργο του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και της κοινωνικής οργάνωσης «Είμαστε Ένα», συμβάλλοντας σε μια σημαντική πρωτοβουλία προσφοράς και ελπίδας.
Δείτε φωτογραφίες:
Δείτε φωτογραφίες: papadakispress / Γιώργος Παπαδάκης


















