Home Social Events

Fashion και gourmet δείπνο «Taste the Fashion In the Wild» για την Ελίζα

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Το πρωτοποριακό fashion & gourmet δείπνο «Taste the Fashion In the Wild», που έγινε και φέτος για τέταρτη χρονιά κέρδισε τις εντυπώσεις της αθηναϊκής κοινωνίας. Αυτή τη φορά η Χαρά Χρυσικοπούλου Καίσαρη και η Μαριάννα Σμπώκου οργάνωσαν ακόμη μια εστέτ βραδιά στο Hilton, με σκοπό τη στήριξη του έργου του «ΕΛΙΖΑ- Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού»

 

 

Ο Χριστόφορος Πέσκιας του Balthazar και του Different & Different, ο Στέλιος Παρλιάρος των Sweet Alchemy και o Κώστας Αθανασίου του Hilton Aθηνών εμπνεύστηκαν φέτος από τις μοναδικές συλλογές 3 ξεχωριστών brands της διεθνούς μόδας που αντιπροσωπεύονται στη χώρα μας από το κατάστημα TSERKOV, το οποίο εγκαινιάζεται φέτος στη Μύκονο, μετά την επιτυχία που γνωρίζει στη Ζυρίχη.

 

Έτσι, παράλληλα με τις μοναδικές γευστικές προτάσεις των τριών κορυφαίων chefs, παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση τα  fashion shows της βρετανίδας Emilia Wickstead, αγαπημένης σχεδιάστριας της Δούκισσας του Cambridge, Kate Middleton, της Roksanda, που επιλέγουν για τις βραδινές τους εμφανίσεις οι σημαντικότερες διεθνείς trend-setters, – από τη Michelle Obama και τη Gwyneth Paltrow ως τη Lady Gaga-, και της θρυλικής Vivienne Westwood, της σχεδιάστριας που έκανε την πανκ αισθητική … μόδα και γνώρισε την απόλυτη δόξα μέσα από τις προκλητικές και ανατρεπτικές επιλογές της.

 

 Ο Χριστόφορος Πέσκιας άνοιξε το δείπνο με «Καραμελωμένο χέλι με πουρέ παντζάρι, σπαράγγια και σάλτσα από στραγγιστό γιαούρτι ΦΑΓΕ Total», ενώ ταυτόχρονα παρουσιάστηκε η καλοκαιρινή συλλογή της Emilia Wickstead για το 2016, εμπνευσμένη από τη δεκαετία του 50, αλλά με μία μοντέρνα παιχνιδιάρικη προσέγγιση και κύρια χαρακτηριστικά της την απλότητα και την άνεση στις γραμμές. Ο Χριστόφορος Πέσκιας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της σχεδιάστριας για απλότητα, άνεση, κομψότητα και παιχνίδι, παρουσιάζοντας μία γευστική δημιουργία με απλά καλοκαιρινά υλικά, σε ζωηρά χρώματα, τα οποία άπλωσε στο πιάτο του σαν ζωγραφιά, δημιουργώντας καμπύλες που παρέπεμπαν στη γυναικεία σιλουέτα.

 

 

Ο Κώστας Αθανασίου ανέλαβε το κυρίως πιάτο της βραδιάς εμπνεόμενος από την καλοκαιρινή συλλογή της Vivienne West- wood, μια συλλογή που θυμίζει ανέμελες διακοπές με χαλαρά φορέματα με παιχνιδιάρικες πτυχές και παστέλ ρίγες, φλοράλ κομμάτια σε γλυκούς χρωματισμούς, perfect style blazers και φαρδιά καπέλα, που συνθέτουν την τέλεια «βαλίτσα» για μια ξέγνοιαστη απόδραση γεμάτη στυλ. Αντιλαμβανόμενος τη διάθεση της σχεδιάστριας ο Κώστας Αθανασίου πρότεινε τον ιδανικό προορισμό με ένα «Μοσχαρίσιο φιλέτο γάλακτος μαγειρεμένο σε κενό αέρος πάνω σε κρέμα από καλαμπόκι και πολέντα, “χώμα” από ελιά, κρεμμύδι και πατάτες, ρεντουξιόν κόκκινου κρασιού και baby λαχανικά». Ένα πιάτο που χάρις στη γήινη βάση του, που θύμιζε ξηρή γη τόσο στην όψη όσο και στην υφή, τα πράσινα στοιχεία της διάσπαρτης βλάστησης και το πορτοκαλί του πιο μαγευτικού ηλιοβασιλέματος, απεικόνιζε δημιουργικά την αφρικανική σαβάννα.

 

Το δείπνο έκλεισε ο Στέλιος Παρλιάρος με το απολαυστικό επιδόρπιο «Global», το οποίο συνόδευσε ιδανικά το dessert cocktail Campari Negroni, ενώ το κοινό παρακολουθούσε την συλλογή του Οίκου Roksanda. Μια συλλογή που συνδυάζει ασύμμετρα σχέδια και αυστηρές γραμμές, και περιλαμβάνει από τις κλασικές της μακριές δημιουργίες σε A-line μέχρι απλά, ρομαντικά σχέδια με ρευστή σιλουέτα σε ροζ, μπλε, κίτρινο και μαύρο. Ο Στέλιος Παρλιάρος απάντησε με τη δική του τέχνη σε κάθε ένα από τα στοιχεία της συλλογής, παρουσιάζοντας μία γλυκιά δημιουργία ρευστή, ασύμμετρη και γεμάτη χρώμα, με εναλλακτικές γεύσεις από βανίλια, σοκολάτα, κραμπλ, φρούτα του δάσους κ.α., «κλεισμένη» μέσα στην αυστηρή γεωμετρία μίας εντυπωσιακής διάφανης σφαίρας.

 

 

Η πρωτοποριακή αυτή σύμπραξη που φέτος πραγματοποιήθηκε «In the Wild», θέλοντας να μας ταξιδέψει στα μαγευτικά χρώματα και τη γοητεία της αφρικανικής σαβάνας, παρουσιάστηκε στο μοναδικά διακοσμημένο, από τη Μυρτώ Πεζούλα και την Rtdeco, ballroom του Hilton, και σε πλήθος εκλεκτών προσκεκλημένων, ένα πολύ ενδιαφέρον κοινό από σημαντικούς εκπροσώπους της επιχειρηματικής ζωής της χώρας, λάτρεις της μόδας και της γαστρονομίας, αλλά και αγαπημένους καλλιτέχνες και παρουσιαστές.

more posts vipnews
More Social Events