Στον επιβλητικό χωρο της Γενναδειου Βιβλιοθήκης, διεξήχθη με ιδιαίτερη επιτυχία το «2ο ΔΙΕΘΝΕΣ FORUM ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» που διοργάνωσε το Ελληνικό Παράρτημα της Λεσχης της Ρωμης.
Μια εκδήλωση που ανέδειξε τον κρίσιμο ρόλο του πολιτισμού ως ουσιαστικό πυλώνα για μια βιώσιμη ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο & την φύση.
Εστίασε στην ανάγκη για ειρήνη προς ένα πιο δίκαιο και βιώσιμο μέλλον για την ανθρωπότητα, ενώ αναδείχτηκαν προβληματισμοί & λύσεις για το οικολογικό αποτύπωμα της ναυτιλίας στις θάλασσες μας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας από τον χώρο του πολιτισμού, της πολιτικής & ναυτιλίας από Ελλάδα και εξωτερικό.
Την έναρξη έκαναν με σύντομο χαιρετισμό οι συν-Πρόεδροι του Ελληνικού Παραρτήματος της Λεσχης της Ρωμης κα Κέλλυ Μαρινάκη & ο κος Χαρ.Μαυρειδοπουλος.
Χαιρετισμό απηύθηναν οι:
·Δρ Λεωνιδας Τζωνης( Πρόεδρος Ελληνοαμερικανικής Ένωσης) &
·Ελευθερια Παναγιωτιδου (Πρόεδρος Πανελληνίου Συνδέσμου Φίλων Αρχιεπισκοπής Αθηνών).
Ακολούθησαν ομιλίες από τους :
·Paul Shrivastava (Πρόεδρος The Club of Rome) ζωντανά από ΗΠΑ,
·Δρ Γεώργιο Πατέρα (Αντιπρόεδρο Contship Management Inc & τ.Προεδρο Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος),
·Δρ Διονυσια-Θεοδωρα Αυγερινοπουλου (Βουλευτή Ν.Ηλειας & Πρόεδρο Επιτροπής Περιβάλλοντος Βουλής).
·Φίλιππο Κοτσαριδη (Πρόεδρο Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών & Ιδρυτικό Μέλος Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Ελληνισμού EHF),
·Κων/νο Βασιλειαδη (Πρόεδρο Ελληνικής Κοινότητας Γενευης).
Την εκδήλωση συντόνισε ο κος Παντελής Λάμπρου (CEO P&I Management Consulting, Μέλος ΔΣ AI Catalyst).
Στην συνέχεια ο Αντιπρόεδρος κος Άγγελος Καρμανιολας μίλησε για την ιδρύτρια κα Αγνη Βλαβιανού-Αρβανιτη & το έργο της & συντόνισε την απονομή διεθνών βραβείων «ΑΓΝΗ ΒΛΑΒΙΑΝΟΥ-ΑΡΒΑΝΙΤΗ», τα οποία απονέμονται κάθε χρόνο σε προσωπικότητες διεθνούς βεληνεκούς για το έργο τους & την συνεισφορά τους στον αγώνα για μια βιώσιμη ανάπτυξη και ένα καλύτερο μέλλον.
Τα βραβεία για το σημαντικό τους έργο παρέλαβαν οι:
·Δρ Διονυσια-Θεοδωρα Αυγερινοπούλου,
·Φίλιππος Κοτσαριδης,
·Κων/νος Βασιλειαδης.
Τα βραβεία ήταν χειροποίητες δημιουργίες του γλύπτη Γεωργίου Ρουσση, τα οποία κατασκεύασε αποκλειστικά για το Club of Rome της Ελλάδος, ως τιμή στο όραμα της κας Αγνής Βλαβιανού-Αρβανιτη, ιδρύτριας του Ελληνικού Παραρτήματος.
Ακολούθησε ζωντανή συναυλία κλασικής μουσικής από την «Kaloy Youth Orchestrα» του Καλογεροπουλειου Ιδρύματος υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού Παναγιώτη Θεοδοσιου & προβολή αποσπασμάτων του διεθνούς φήμης τενορου Ευαγγελου Γιαμουρη, ο οποίος παρευρεθεί αυτοπροσώπως.
Η εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση στον κήπο της Γενναδειου Βιβλιοθήκης.
Η εκδήλωση τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.
Δείτε φωτογραφίες
Φωτογραφίες: papadakispress / Αλέξανδρος Παύλου












