Στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδος απονεμήθηκαν και αυτή τη χρονιά οι «Χρυσοί Σκούφοι» σε μια λαμπερή τελετή που έγιναν στο ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετανία”.
Οικοδεσπότες της βραδιάς ήταν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και η εκδότρια του περιοδικού «Αθηνόραμα» Άννη Ηλιοπούλου.
Μια βραδιά αφιερωμένη στην ελληνική κουζίνα και στις λεπτές γαστρονομικές γεύσεις που προσφέρουν τα μεγαλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα.
Μεγάλος νικητής ο Έκτωρ Μποτρίνι που κέρδισε για δεύτερη χρονιά τον τίτλο του σεφ του καλύτερου εστιατορίου στη χώρα (Etrusco – Κέρκυρα), ενώ βραβεύτηκε με Χρυσό Σκούφο για δύο ακόμα εστιατόρια του, στην Αθήνα και τη Ρόδο.
Σε εστιατόρια της Αθήνας απονεμήθηκαν 9 Χρυσοί Σκούφοι και 14 Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας.
Η Χαλκιδική κέρδισε με 3 και 4 εστιατόρια αντίστοιχα, η Κρήτη με 3 και 3, ενώ Μύκονος, Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη κερδίζουν 2 Χρυσούς Σκούφους και 2 Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Ρόδος έναν Χρυσό Σκούφο και 2 Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι η Πάτμος και το Πήλιο κερδίζουν για πρώτη φορά Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
Στη λαμπερή εκδήλωση βρέθηκαν πολλοί επώνυμοι μεταξύ των οποίων οι: Κάτια Δανδουλάκη, Διονύσης Σαββόπουλος, Τάκης Ζαχαράτος, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Γωγώ Μπρέμπου, Μαρίνα Βερνίκου, Νίκος Ευαγγελάτος κ.α.