Και ξαφνικά την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, το κέντρο της Αθήνας γέμισε από ανθρώπους που είχαν ντυθεί «Άγιος Βασίλης». Τι ακριβώς συνέβη;
Υπήρχε φυσικά λόγος που συνέβη αυτό, καθώς αποτελούσε μέρος του Santa Run, του διεθνούς θεσμού που έχει καθιερωθεί σε πλήθος μητροπόλεων παγκοσμίως με μεγάλη επιτυχία.
Οι συμμετέχοντες δρομείς ήταν ντυμένοι με στολές του Άι Βασίλη σε έναν συμβολικό αγώνα χωρίς χρονομέτρηση, αφού στόχος είναι η δημιουργία μιας Χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας στο κέντρο της Αθήνας και η ενίσχυση ενός επιλεγμένου φιλανθρωπικού φορέα.
Έτσι, κάθε δρομέας -Άγιος Βασίλης προσέφερε το δικό του… αγιοβασιλιάτικο δώρο μέσω της συμμετοχής του!
Σημείο αφετηρίας και τερματισμού ήταν το City Link (στοά Σπηρομήλιου, Βουκουρεστίου & Αμερικής) στο κέντρο της Αθήνας. Με ώρα εκκίνησης στις 11:30 π.μ, οι συμμετέχοντες έτρεξαν μία απόσταση 2.5 χλμ, διασχίζοντας την καρδιά της χριστουγεννιάτικης πόλης.
Για την πρώτη διοργάνωση του Santa Run Athens οι συμμετοχές ήταν περιορισμένες με ανώτατο όριο τα 500 άτομα, με κάθε δρομέα να καταβάλει ως αντίτιμο 10 ευρώ προκειμένου να λάβει μέρος και το σύνολο των χρημάτων να δίνεται στην Αποκατάσταση των Παιδικών Χαρών Δήμου Αθηναίων.
Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από τα Holmes Place, σε συνεργασία με την επιτυχημένη ομάδα του Spetses mini Marathon και με την συνδιοργάνωση του Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Χρυσός Χορηγός της Διοργάνωσης είναι η ING.