Μια νέα πολιτική κίνηση με το όνομα «δέλτα» έρχεται να αναστατώσει τα «βαλτωμένα» νερά της πολιτικής σκηνής.
Το «δέλτα», η πρώτη πολιτική, υπερκομματική εκστρατεία, που στόχο έχει την αλλαγή ολόκληρου του πολιτικού συστήματος της Ελλάδας, την κάλυψη του κενού δημοκρατίας που υπάρχει και την αναζήτηση οριστικών λύσεων στα προβλήματα των πολιτών, ολοκλήρωσε την επίσημη παρουσίαση της την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, στο ιστορικό κτίριο του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα.
Στην εκδήλωση μίλησαν οι Χρίστος Γ. Χουτόπουλος (πρώην Εφέτης Δ.Δ.), Σάββας Καλεντερίδης (Εκδότης συγγραφέας), Παναγιώτης Μπαλακτάρης (Δικηγόρος Αθηνών), Ιωάννα Μετιτανίδου (Δικηγόρος Αθηνών), Σταύρος Καλεντερίδης (διεθνολόγος-επικοινωνιολόγος), ενώ συντόνισε η Κατερίνα Τσέλιου (πολιτικός επιστήμονας).
Το θεσμικό οικοδόμημα του δέλτα στηρίζεται σε 10 μεταρρυθμίσεις – αντίδοτο στην παρακμή των κομμάτων, του πολιτικού συστήματος και της “κομματικής δημοκρατίας”.
Πρόκειται για 10 ιδέες «κοινής λογικής», που θεωρούνται κοινώς και ευρέως αποδεκτές μεταξύ των οποίων είναι: Το τέλος στο διορισμό και τον έλεγχο των δικαστικών από τους πολιτικούς Η απόλυτη ανεξαρτησία των δήμων και των περιφερειών Η υποχρεωτικά δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων.
Η κατάργηση της ασυλίας και των προνομίων των βουλευτών και υπουργών, και η αντιμετώπιση λοιπών συστημικών παθογενειών που συνδέονται με φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής αλλά και απαξίωσης του πολίτη.
Πάνω απ΄ όλα όμως το δέλτα προωθεί τη Δημοκρατία, στη συμμετοχική και ενισχυμένη της μορφή κατά την οποία ο πολίτης βρίσκεται στο επίκεντρο με ουσιαστική συμμετοχή στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας, ενώ ταυτόχρονα, η πολιτική επανάσταση του δέλτα πρεσβεύει την ανάγκη για ένα σύγχρονο ελληνικό όραμα ικανό να μας ενώσει κατά την προσπάθεια επίτευξης του.


















