Home Politics / Sports / Various

Πότε γυμναστική και ακινησία έχουν τα ίδια αποτελέσματα;

Γυμναστική

Έχοντας βγει από μια μακρά περίοδο εγκλεισμού εξαιτίας του κορωνοϊού, πολλοί αναρωτιούνται πόσο έχει επηρεάσει η έλλειψη γυμναστικής το σώμα τους.

Μπορεί κάποιοι να βρήκαν το χρόνο για λίγη άσκηση ή περπάτημα. Οι περισσότεροι ωστόσο ένιωσαν ότι πήραν κιλά και έχουν χάσει τη φόρμα τους. Ενώ πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται πότε θα ανοίξουν τα γυμναστήρια για να μπουν πάλι σε πρόγραμμα.

Έρευνα που κυκλοφόρησε πριν δύο χρόνια, έρχεται πάντως έρχεται να θέσει τα πράγματα σε νέα βάση. Αποδεικνύει ότι το να εξαντλεί κάποιος τον οργανισμό του με τη γυμναστική, είναι το ίδιο κακό με το να μην ασκείται καθόλου.

Είναι γνωστό ότι πέρα από τον έλεγχο του βάρους και την αύξηση των μεταβολικών ρυθμών, η γυμναστική συμβάλλει και σε άλλα πράγματα. Δηλαδή, βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς, δυναμώνει τους μυς του σώματος, αλλά και τα οστά. Ενώ ταυτόχρονα αποτελεί το καλύτερο αγχολυτικό.

Όπως όμως σε όλα τα πράγματα, έτσι και στη γυμναστική, απαιτείται μέτρο. Aν ξεπεραστεί, τότε πιθανόν τα αποτελέσματα να είναι τα αντίθετα από τα επιθυμητά. Αυτό αποδεικνύει και η έρευνα από το Πανεπιστήμιου του Ιλινόις στο Σικάγο. Στο συμπέρασμα αυτής είναι ότι το να εξαντλεί κάποιος τον οργανισμό του με τη γυμναστική, είναι το ίδιο κακό με το να μην ασκείται καθόλου.

Πιο συγκεκριμένα, συμπεραίνεται πως όσοι ασκούνται περισσότερο από όσο αντέχει το σώμα τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Όπως π.χ. αρτηριοσκλήρυνση, καθώς η καρδιά τους εξαντλείται προσπαθώντας να αντεπεξέλθει στους έντονους ρυθμούς της άσκησης.

Οι ερευνητές εκτιμούν επίσης πως τεχνικές χαλάρωσης μπορούν να συμβάλλουν στην καλή υγεία. Ο διαλογισμός και η γιόγκα, αλλά και ο καλός ύπνος μπορούν να βοηθήσουν στην ομαλή εξέλιξη της υγείας του ατόμου. Οι ιδανικές ώρες άσκησής σε εβδομαδιαία βάση και συστηματικά, σύμφωνα πάντα με τους επιστήμονες,  είναι οι 3,30 ώρες.

more posts vipnews
More Politics / Sports / Various
Search