Αμφιβολίες για την ικανότητα της Ελλάδας να αντιμετωπίσει το χρέος της εκφράζει το ΔΝΤ σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο του ταμείου το οποίο αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Σύμφωνα με το έγγραφο, η Ελλάδα είτε θα πρέπει να λάβει νέα μέτρα προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία, είτε θα πρέπει να γίνει μεγαλύτερο το «κούρεμα» είτε να λάβει αυξημένη βοήθεια από την Ευρωζωνη.
Κι αυτό την ώρα που οι διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή των ομολόγων έχουν μπει στην τελική ευθεία.
Επίσης ανησυχία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους εξέφρασε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ολιβιέ Μπλανσάρ, στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC υπογραμμίζοντας ότι «χρειάζεται σημαντική μείωση, ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να πάρει ανάσα».
Ο κ. Μπλανσάρ τόνισε ότι το «κούρεμα» που προβλέπεται στην συμφωνία της Συνόδου Κορυφής του Οκτωβρίου, ίσως χρειαστεί να ξεπεράσει το 50%.
Ανάλογη θέση εξέφρασε και ο πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και στενός συνεργάτης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Κλέμενς Φούεστ ο οποίος υπογράμμισε ότι το κούρεμα κατά 50% δεν είναι αρκετό, και ότι η συμμετοχή σε αυτό θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική.
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=93260