Αυξάνεται η δυσαρέσκεια των πολιτών για την κυβέρνηση Παπαδήμου, το ΠΑΣΟΚσυνεχίζει να… ψάχνεται για ψηφοφόρους και η ΔΗΜΑΡ του Φ. Κουβέλη καταγράφεται ως δεύτερο κόμμα.
Τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν από δημοσκόπηση της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή, όπου η ΝΔ έχει σταθερό προβάδισμα χωρίς όμως αυτοδυναμία.
Στη Βουλή φαίνεται να εισέρχεται και η Χρυσή Αυγή, ενώ η ΔΗΣΥ της Ντόρας Μπακογιάννη δείχνει να μην τα καταφέρνει.
Συγκεκριμένα η ΝΔ προηγείται με 31% και ακολουθούν: Δημοκρατική Αριστερά 18%, ΚΚΕ 12,5%, ΣΥΡΙΖΑ με 12%, ΠΑΣΟΚ 8%, ΛΑΟΣ 5%, Οικολόγοι Πράσινοι 3,5%, Χρυσή Αυγή 3%, Δημοκρατική Συμμαχία 2%.
Το ποσοστό αποχής ανέρχεται στο 30%.
Οι αρνητικές γνώμες για το ΠΑΣΟΚ φτάνουν στο 89% και ακολουθούν οι αρνητικές γνώμες για ΛΑΟΣ (76%), ΚΚΕ (69%), ΝΔ (68%) και ΣΥΡΙΖΑ (60%).
Αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος έρχεται ο Φώτης Κουβέλης με 56% και ακολουθούν: Αλέξης Τσίπρας με 41%, Αντώνης Σαμαράς με 31%, Αλέκα Παπαρήγα με 27%, Γιώργος Καρατζαφέρης με 25%, Ντόρα Μπακογιάννη με 19% και Γιώργος Παπανδρέου με 9%.
Το συντριπτικό ποσοστό των ερωτηθέντων (91%) είναι δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της κυβέρνησης συνεργασίας.
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=95083
Αναφορικά με την ανάγκη διεξαγωγής των εκλογών, το 58% θεωρεί ότι μάλλον χρειάζονται, έναντι του 38% που θεωρεί ότι μάλλον δεν χρειάζονται, ενώ σχετικά με την επιστροφή στη δραχμή, το 70% θεωρεί ότι τα πράγματα θα είναι μάλλον χειρότερα, και το 15% μάλλον καλύτερα.