Home Politics / Sports / Various

Φασολάδα για τις κρύες ημέρες!

Η φασολάδα αποτελεί την καλύτερη λύση στις κρύες ημέρες που έρχονται. Απολαύστε τη…

Υλικά:
• 1/2 κιλό φασόλια, λευκά μέτρια
• 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
• 2 κλ. σέλερι
• 3 καρότα
• 1 κρεμμύδι, μεγάλο
• 5 σκ. σκόρδο
• 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
• 3 φύλλα δάφνης
• 1 κύβο λαχανικών
• 1 μήλο, κόκκινο
• 2 λίτρα νερό

Εκτέλεση:
• Βάζουμε τα φασόλια μας σε ένα μπολ και το γεμίζουμε με νερό, τόσο ώστε να τα καλύψει.
• Ρίχνουμε 1 κοφτή κ.γ. αλάτι, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσουν για 8-12 ώρες.
• Στην συνέχεια, σουρώνουμε, τα πλένουμε με πολύ κρύο νερό για να καθαρίσουν πολύ καλά, τα στραγγίζουμε ξανά και τα αφήνουμε στην άκρη.
• Κόβουμε το σέλερι σε μεγάλα κομμάτια 1-2 εκ. και τα καρότα σε ροδέλες 1-2 εκ.
• Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι μας και λεπτοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδου.
• Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και τα λαχανικά μας.
• Σοτάρουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας, ανακατεύοντας ελαφρά αν ά τακτά χρονικά διαστήματα.
• Στην συνέχεια, αφού έχουν εξατμιστεί όλα τα υγρά από τα λαχανικά και έχουν μαλακώσει, ρίχνουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας το φαγητό μας.
• Προσθέτουμε στη συνέχεια τα φασόλια, τα φύλλα δάφνης, τον κύβο και ένα ολόκληρο μήλο. Βάζοντας το ολόκληρο μήλο μέσα στην κατσαρόλα μας δένει καλύτερα η σάλτσα μας. Θα το αφαιρέσουμε μόλις μαγειρευτεί το φαγητό μας.
• Ρίχνουμε το νερό και καπακώνουμε την κατσαρόλα μας.
• Σιγοβράζουμε την φασολάδα μας για 1 με 1 ½ ώρα.
• Δέκα λεπτά πριν βγάλουμε από την φωτιά ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο φαγητό μας και καπακώνουμε πάλι την κατσαρόλα μας.

Αυτή και άλλες συνταγές στο Μαμαδο μπερδέματα

more posts vipnews
More Politics / Sports / Various
Search