Η φασολάδα αποτελεί την καλύτερη λύση στις κρύες ημέρες που έρχονται. Απολαύστε τη…
Υλικά:
• 1/2 κιλό φασόλια, λευκά μέτρια
• 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
• 2 κλ. σέλερι
• 3 καρότα
• 1 κρεμμύδι, μεγάλο
• 5 σκ. σκόρδο
• 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
• 3 φύλλα δάφνης
• 1 κύβο λαχανικών
• 1 μήλο, κόκκινο
• 2 λίτρα νερό
Εκτέλεση:
• Βάζουμε τα φασόλια μας σε ένα μπολ και το γεμίζουμε με νερό, τόσο ώστε να τα καλύψει.
• Ρίχνουμε 1 κοφτή κ.γ. αλάτι, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσουν για 8-12 ώρες.
• Στην συνέχεια, σουρώνουμε, τα πλένουμε με πολύ κρύο νερό για να καθαρίσουν πολύ καλά, τα στραγγίζουμε ξανά και τα αφήνουμε στην άκρη.
• Κόβουμε το σέλερι σε μεγάλα κομμάτια 1-2 εκ. και τα καρότα σε ροδέλες 1-2 εκ.
• Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι μας και λεπτοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδου.
• Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και τα λαχανικά μας.
• Σοτάρουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας, ανακατεύοντας ελαφρά αν ά τακτά χρονικά διαστήματα.
• Στην συνέχεια, αφού έχουν εξατμιστεί όλα τα υγρά από τα λαχανικά και έχουν μαλακώσει, ρίχνουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας το φαγητό μας.
• Προσθέτουμε στη συνέχεια τα φασόλια, τα φύλλα δάφνης, τον κύβο και ένα ολόκληρο μήλο. Βάζοντας το ολόκληρο μήλο μέσα στην κατσαρόλα μας δένει καλύτερα η σάλτσα μας. Θα το αφαιρέσουμε μόλις μαγειρευτεί το φαγητό μας.
• Ρίχνουμε το νερό και καπακώνουμε την κατσαρόλα μας.
• Σιγοβράζουμε την φασολάδα μας για 1 με 1 ½ ώρα.
• Δέκα λεπτά πριν βγάλουμε από την φωτιά ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο φαγητό μας και καπακώνουμε πάλι την κατσαρόλα μας.
Αυτή και άλλες συνταγές στο Μαμαδο μπερδέματα