Κανέλα και ζάχαρη αποτελούν ένα συνδυασμό ο οποίος μαγεύει και δίνει γλύκα κι άρωμα όπου κι αν τα χρησιμοποιήσουμε και αποτελούν ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι μας.
Χρόνος Προετοιμασίας: 20′
Μερίδες: 4
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας κανέλα
Εκτέλεση
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας κι απλώνουμε επάνω το 1/3 από το μείγμα ζάχαρης-κανέλας. Διπλώνουμε το φύλλο στη μέση και το πιέζουμε λίγο με τα χέρια μας να απλώσει.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μία φορά. Με ένα μαχαίρι κόβουμε τη σφολιάτα σε λωρίδες πάχους περίπου 1,5 εκατοστού και τις στρίβουμε κρατώντας τες με τα χέρια μας από τις δύο τους άκρες.
Αραδιάζουμε τις πλεξούδες σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα ζάχαρης-κανέλας. και ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς φούρνο, για 20 περίπου λεπτά.
Πηγή: www.cookandfeel.gr






