Για βιασμό και εγκληματική ενέργεια της Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton κατηγορείται πλέον ο 27χρονος Κρητικός ο οποίος φέρεται να έχει ομολογήσει τη δολοφονία της.
Σε σχετικές ανακοινώσεις προχώρησαν οι Αστυνομικές Αρχές την Τρίτη Ιουλίου, με τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Νίκο Λαγουδάκη να ανακοινώνει ότι κατά τη νεκροψία διαπιστώθηκε πως η σορός της 60χρονης Αμερικανίδας έφερε σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης ενώ διαπιστώθηκε πως πρόκειται για βίαιη εγκληματική ενέργεια.
Μάλιστα, σύμφωνα με την κατάθεση που έχει πάρει η Αστυνομία από το φερόμενο ως δράστη, μετά το έγκλημά του ο 27χρονος πήγε σε κοντινό νεκροταφείο όπου καθάρισε το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του για να εξαφανίσει τα ίχνη.
Το μεσημέρι της Τρίτης 16 Ιουλίου, ο φερόμενος ως δράστης, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στον ανακριτή Χανίων, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή το πρωί.