Είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής των ημερών. Και ως τέτοιος δεν θα μπορούσε να μην αποκτήσει και το δικό του προφίλ στο facebook, μετρώντας μάλιστα ήδη περισσότερους από 4.000 «φίλους».
Η σελίδα του Σήφη, όπως έχει καθιερωθεί πλέον να λέγεται ο κροκόδειλος, ονομάζεται «Ο Σήφης ο κροκόδειλος και οι φίλοι του» και ο δημιουργός του, με έντονη αίσθηση του χιούμορ, έχει διανθίσει το προφίλ του με εντυπωσιακά σκίτσα, φωτογραφίες, ακόμη και μαντινάδες για τον… Σηφαλιό.
Μία από αυτές, έχει ως εξής:
Θέλω τραγούδι να σας πω για το κροκοδειλάκι
τον Σίφη μας τον ξακουστό που είναι και μαγκάκι.
Εχει ψηλή κορμοστασιά και μια ουρά μεγάλη
και κάνει τσάρκα έμορφη κάτω στο περιγιάλι.
Στην Κρήτη εκατέληξε μετά μακρύ ταξίδι
του άρεσαν οι μπαλοθιές κι οι μαντινάδες ήδη.
Βεντέτα δεν εθέλησε για να την αρχινήσει
δεν έχει και περίστροφο, μαχαίρι ν’ ακονίζει.
Δεν τρώει άνθρωπο θαρρώ μα ούτε και παιδάκια
είν’ ευγενής και έξυπνος και κάνει παιχνιδάκια.
Ένας είναι ο φόβος του, οπού τον έχει πάντα
μην τον βουτήξουν άξαφνα για να τον κάνουν τσάντα.
Το προφίλ έχει ήδη ξεπεράσει τους 4.000 «φίλους» ενώ ο αριθμός τους αυξάνεται διαρκώς.
Μάλιστα, ο δημιουργός του προφίλ μοιάζει να είναι πλήρως ενήμερος για το γεγονός ότι την Πέμπτη αναμένεται να φτάσει στο Ρέθυμνο ερπετολόγος από την Αθήνα, αλλά και άνδρες της ΕΜΑΚ με στόχο να βγάλουν το ερπετό από τη λίμνη προκειμένου να τον μεταφέρουν σε περιβάλλον με τροπική βλάστηση καθώς το συγκεκριμένο είδος δεν μπορεί να επιβιώσει στην Ελλάδα.
Ο… ψηφιακός κροκόδειλος δηλώνει πανέτοιμος να αντιμετωπίσει τους διώκτες του. Δεν δίστασε μάλιστα να σχολιάσει και τη σημερινή δήλωση αλληλεγγύης του Θόδωρου Πάγκαλου, γράφοντας «Οτι θα ήταν ο Πάγκαλος ο απόλυτος υπερασπιστής της ελεύθερης παρουσίας – διαβίωσής μου στη Λίμνη, ομολογώ ότι δεν το περίμενα!!!»
Στον αγώνα της παραμονής του στη λίμνη του Ρεθύμνου φαίνεται να τον ενθαρρύνουν και οι φίλοι του με σχόλια όπως… «Σίφη άσε αυγά και φύγε να σωθείς» και «Βάστα Σίφη».
Πηγή: ethnos.gr