Home Politics / Sports / Various

Νέα Υόρκη και Λονδίνο δεν θα είναι κατοικήσιμες πόλεις σε 45 χρόνια!

Μεγαλουπόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο θα είναι μη κατοικήσιμες σε διάστημα έως 45 ετών, εξαιτίας των μη αναστρέψιμων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, η οποία προκαλείται από ανθρωπογενείς δραστηριότητες. Αυτό προκύπτει από έρευνα του Πανεπιστημίου της Χαβάης που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature αυτή την εβδομάδα.

 

Σύμφωνα με τη μελέτη η υπερθέρμανση του πλανήτη θα προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση με εκατοντάδες εκατομμύρια κλιματικούς πρόσφυγες να περνούν μαζικά τα σύνορα, ενώ σε πολλές περιοχές του πλανήτη ενδέχεται να εξαφανιστεί κάθε ίχνος ζωής.

 

Επιπλέον, οι συντάκτες της μελέτης περιγράφουν με μελανά χρώματα το μέλλον της ανθρωπότητας επισημαίνοντας ότι η κατάσταση είναι πλέον μη αναστρέψιμη και πως «οι άνθρωποι πρέπει να προετοιμαστούν για έναν κόσμο όπου τα πιο ψυχρά χρόνια θα είναι θερμότερα από αυτά που έχουν καταγραφεί στη μνήμη μας ως τα πιο ζεστά».

 

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν επίσης ότι ακόμα και χρησιμοποιούσαμε όλους τους διαθέσιμους πόρους για τη μείωση των εκπομπών ρύπων δεν θα γλιτώναμε από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής αλλά απλά θα κερδίζαμε χρόνο.

 

Όπως προέκυψε από την έρευνα, αν συνεχιστεί ο σημερινός ρυθμός εκπομπής ρύπων, η Νέα Υόρκη θα αρχίσει να βιώνει δραματικές θερμοκρασίες από το 2047, το Λος Άντζελες από το 2048 και το Λονδίνο από το 2056.

 

Ωστόσο, αν οι εκπομπές ρύπων σταθεροποιηθούν, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής θα πλήξουν τη Νέα Υόρκη το 2072 και το Λονδίνο το 2088, δηλαδή περίπου τρείς δεκαετίες αργότερα.

 

Δείτε το χάρτη της έρευνας με τις μεγαλουπόλεις που θα εμφανίσουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

 

Πηγή:protothema.gr

more posts vipnews
More Politics / Sports / Various
Search