Με μια υπέροχη και όχι τόσο δύσκολη στην προετοιμασία της συνταγή, κλείνουμε αυτή τη εβδομάδα. Μπακαλιάρος με σπανάκι και μυρωδικά και καλό σας Σαββατοκύριακο.
Yλικά:
• • 1 κιλό μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
• • 1 κιλό σπανάκι
• • 1 κρεμμύδι ξερό
• • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
• • 1 πράσο
• • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
• • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
• • πιπέρι κόκκινο και μαύρο
Εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε τον μπακαλιάρο με σπανάκι, ρίχνουμε πρώτα σε ένα τηγάνι το λάδι, το ξερό κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το πράσο ψιλοκομμένα. Τα αφήνουμε να μαραθούν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι το σπανάκι, τον πελτέ και το πιπέρι. Αφού τα αφήσουμε να πάρουν μια βράση, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Στρώνουμε το σπανάκι σε ένα ταψί και βάζουμε από πάνω τον ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο. Ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς C.
Αυτή κι άλλες συνταγές στο Μαμαδο μπερδέματα