Aυτό το κέικ με κομμάτια ροδάκινο που πέρα από πάρα πολύ αφράτο, ήταν και πολύ νόστιμο…
Χρόνος Προετοιμασίας: 50′
Μερίδες: 12
Υλικά
130 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
260 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
6 κομμάτια κομπόστα ροδάκινο ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι τσαγιού σιρόπι από την κομπόστα
1 καψάκι βανίλια
Εκτέλεση
Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε καλά μια φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς, φούρνο για 45′-50′ (πάντα κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι, αν η μύτη του βγαίνει καθαρή, το κέικ μας είναι έτοιμο). Αφήνουμε να κρυώσει καλά, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.