Home Politics / Sports / Various

Διώξεις για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη

 

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωαννίνων άσκησε ποινικές διώξεις

για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων (καθηγητής ζωοτέχνης) και της υπεύθυνης της εστίας (καθηγήτρια ζωοτέχνης), αλλά και κατά αγνώστων.

Οι διώξεις ασκήθηκαν με βάση το πόρισμα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, που περιλαμβάνει τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης έπεσε θύμα εκφοβισμού από συμφοιτητές του.
“Είναι απολύτως λογικό να ασκηθούν διώξεις στον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής και της υπεύθυνης εστίας αλλά και κατ΄ αγνώστων. Είναι διοικητική η διαδικασία. Για να τους ασκηθούν διώξεις κάτι δεν έχουν κάνει καλά και είναι μία λογική εξέλιξη”, δήλωσε χαρακτηριστικά στο newsit.gr ο θείος του Βαγγέλη Γιακουμάκη και συνήγορος της οικογένειας , Γιώργος Θεόδωρος Βιδιαδάκης, αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι ασκήθηκαν διώξεις.

Και πρόσθεσε: “Είναι λογικό να περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις για τον άδικο χαμό του Βαγγέλη. Η ουσία βέβαια δεν αλλάζει και η ουσία είναι πως ο Βαγγέλης είναι νεκρός”.

Για τις διώξεις έχουν ενημερωθεί τόσο η διοίκηση του Οργανισμού, όσο και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με σχετικό έγγραφο από την εισαγγελία.
Την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει η υποδιεύθυνση ασφάλειας Ιωαννίνων, η οποία ξεκίνησε ήδη να λαμβάνει καταθέσεις.

Στο πλαίσιο αυτής της προανάκρισης, κατέθεσε στις αρχές της εβδομάδας η μητέρα του Βαγγέλη, Μαρία Γιακουμάκη, στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Ρεθύμνου.

Στην κατάθεσή της, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ο Βαγγέλης δεν της είχε αναφέρει κάτι σοβαρό, κάτι που να την ανησυχήσει και όταν τον ρωτούσε για τα συγκεκριμένα περιστατικά, ο 20χρονος φοιτητής της απαντούσε πως «κάνουμε πλάκα».

Πάντως, η συγκεκριμένη δικογραφία που αφορά στο πόρισμα που συνέταξε η τριμελής επιτροπή του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ είναι διαφορετική από εκείνη που διεξάγεται και ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο Βαγγέλης Γιακουμάκης αποφάσισε να αυτοκτονήσει με τόσο τραγικό τρόπο.

Οι εφιαλτικές στιγμές που ζούσε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης τους τελευταίους μήνες στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων με τα ανελέητα “καψόνια” από “νταήδες” συμφοιτητές του, αποκαλύπτονται από το πόρισμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Χαρακτηριστικό είναι απόσπασμα των όσων κατέγραψε στο βιβλίο ο φύλακας της Σχολής, που γράφει στις 8 Μαρτίου 2014 στο βιβλίο ότι ενώ ο Βαγγέλης έλειπε στην Κρήτη για την Καθαρά Δευτέρα, συμφοιτητές του έσπασαν το κρεβάτι του. Για εκείνο το βράδυ ο φύλακας αναφέρει ότι «όταν πήγα για δεύτερη φορά στις 03.10 τα ξημερώματα να ελέγξω τι συμβαίνει είδα τον … (αναφέρει όνομα σπουδαστή) με κόκκινα χέρια και εμφανώς αναστατωμένο». Οταν ο Βαγγέλης γύρισε την επόμενη μέρα στα Γιάννενα έψαχνε, σύμφωνα με τους μάρτυρες, να βρει τάβλες για να φτιάξει το κρεβάτι του και να μπορέσει να κοιμηθεί.

Ένα ακόμη περιστατικό, στις 25 Ιανουαρίου, βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών. Για εκείνη την ημέρα, πολλοί διαφορετικοί σπουδαστές είχαν ακούσει για τραμπουκισμούς εις βάρος του 20χρονου Γιακουμάκη. «Την ημέρα αυτή είχα ακούσει ότι θα τον δένανε σε καρέκλα και θα τον κλειδώνανε στην ντουλάπα», αναφέρουν οι καταθέσεις.

Πηγή: newsit.gr

more posts vipnews
Top Stories
More Politics / Sports / Various
Search