Home Politics / Sports / Various

ΔΕΘ: Τα βασικά σημεία της συνέντευξης τύπου του πρωθυπουργού

Ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

 

Με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της τριήμερης παρουσίας του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ. Η τραγωδία στο Μάτι, η συμφωνία των Πρεσπών και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη μεταμνημονιακή περίοδο ήταν κάποια από τα βασικά θέματα στα οποία κινήθηκαν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Συντάξεις:
Όσον αφορά το θέμα της περικοπής των συντάξεων, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι αυτό το μέτρο είναι αχρείαστο λέγοντας ότι «έχουμε σημαντικές πιθανότητες να άρουμε την περικοπή, θα πείσουμε τους εταίρους ότι δεν χρειάζεται, ενώ για τη μείωση του αφορολογήτου ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Κάθε πράγμα στον καιρό του».

Εποπτεία θεσμών:
«Φυσικά και θα έρθουν οι θεσμοί, όπως και σε άλλες χώρες που βγήκαν από πρόγραμμα. Εμείς θα συζητάμε λίγο πιο τακτικά μαζί τους, γιατί οι άλλες χώρες δεν έχουν χρέος 180% του ΑΕΠ», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας για το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας, το οποίο εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε χώρα της Ευρωζώνης, που βγήκε από πρόγραμμα.

Μέτρα και εξαγγελίες
Για τα μέτρα και τις εξαγγελίες που παρουσίασε το βράδυ του Σαββάτου δήλωσε ότι θα ψηφιστούν μέχρι τέλους του 2018 προκειμένου να εφαρμοστούν από 1/1/2019, με εξαίρεση τον ΕΝΦΙΑ, καθώς όπως ανέφερε «δεν θέλουμε μόνο σταδιακή μείωση, αλλά δομική αλλαγή του». «Ο σχεδιασμός για την ΕΝΦΙΑ είναι να μην είναι ένα λαϊκό χαράτσι, αλλά να αφορά τη μεγάλη ακίνητη περιουσία», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

«Με ενοχλεί ο όρος παροχολογία. Θα έλεγα ότι είναι οι ελάχιστες δυνατές ελαφρύνσεις κυρίως στη μεσαία τάξη. Από εκεί και πέρα, εμείς πηγαίνουμε με σχέδιο. Πέρυσι, είχα πει ότι από το 2019 θα έχουμε το δημοσιονομικό χώρο. Με σχέδιο που υλοποιείται και οι Κασσάνδρες διαψεύδονται», απάντησε ο κ. Τσίπρας στην κριτική που άσκησε η Νέα Δημοκρατία στη χθεσινή του ομιλία, προσθέτοντας ακόμη ότι:
Έτσι, φτάσαμε στις υπεραποδόσεις της οικονομίας για να έχουμε κοινωνικό μέρισμα, και σε όλα τα θετικά μεγέθη που μας έδωσαν τη δυνατότητα να βγούμε από τα μνημόνια και να σχεδιάζουμε το μέλλον. Εμείς σας παρουσιάσαμε το σχέδιο μας για την Ελλάδα της νέας εποχής, και μέσα σε αυτό εντάξαμε τις αναγκαίες κατά εμάς ελαφρύνσεις για να άρουμε τις αδικίες αλλά να στηρίζουμε και την αναπτυξιακή πορεία της ελλ. οικονομίας. Γιατί το πακέτο των μέτρων δεν είναι μόνο ελαφρύνσεων αλλά είναι ισορροπημένο γιατί ενισχύει την ήδη θετική αναπτυξιακή πορεία της ελλ. Οικονομίας.

«Χθες δεν εξήγγειλα και τον σοσιαλισμό. Κάποια μέτρα απαραίτητα μετά από 8 χρόνια. Αυτά είναι εφικτά μέτρα και σημαντικά για μια κοινωνία που έχει υποστεί πληγές, η έξοδος όμως από τα μνημόνια δεν είναι επικοινωνιακό εύρημα αλλά είναι πραγματικότητα», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ακόμη ότι «και πραγματικότητα θα είναι όταν θα μπορεί να τη δει και ο τελευταίος πολίτης. Η καταβολή περίπου 1 δις για τα αναδρομικά ενστόλων, πανεπιστημιακών είναι ήδη συμφωνημένη. Πάει καλά η οικονομία, δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει. Για το 2019 μέσα σε αυτό το πλαίσιο του δημοσιονομικού χώρου, θα θεσμοθετήσουμε όλα αυτά που εξήγγειλα χθες. Αυτά, επαναλαμβάνω δεν αποτελούν πισωγύρισμα αλλά μέτρα που θα ενισχύσουν την οικονομία».

Δημοσιονομικό μαξιλάρι – έξοδος στις αγορές
«Πόσο μεγάλη σημασία έχει το γεγονός ότι συμφωνήσαμε ένα χρόνο πριν, να χτίσουμε αυτό που ονομάζουμε δημοσιονομικό μαξιλάρι. Δηλαδή, ένα μαξιλάρι ρευστότητας και διασφαλίζει για τα επόμενα 2,5 χρόνια ότι η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη να βγει στις αγορές όταν βρίσκονται σε αναταράξεις. Σήμερα έχουμε την πολυτέλεια να παρακολουθούμε τις αναταράξεις στις αγορές και να μην μας απασχολούν τόσο πολύ. Κάποια στιγμή θα βρεθεί η κατάλληλη στιγμή ώστε να βγούμε και να δανειστούμε με καλό επιτόκιο. Αν δεν είχαμε χτίσει αυτό το μαξιλάρι, η χώρα θα ήταν αναγκασμένη να οδηγηθεί σε αυτό που ευχόταν η ΝΔ. Σε ένα κεκαλυμμένο μνημόνιο, την πιστοληπτική γραμμή στήριξης. Έχουμε όμως καθαρή έξοδο. Έχουμε την αυτοπεποίθηση και την αξιοπιστία στον διεθνή παράγοντα και στις αγορές. Αυτή η Κυβέρνηση θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για να βελτιώσει τις αποδόσεις της».

Συμφωνία Πρεσπών -Π.Καμμένος -πρόωρες εκλογές
«Εκτιμώ την θέση και στάση του κ. Καμμένου αλλά διαφωνώ μαζί του. Πιστεύω ότι και ο ίδιος καταλαβαίνει ότι η συμφωνία ανοίγει μια δυναμική για τη χώρα όμως είναι δεσμευμένος σε μια στάση Αρχής, η όποια λύση να μην περιέχει το όνομα Μακεδονία. Έχουμε μια λύση που δίνει μια προοπτική, ας μην λειτουργούμε σαν να έχουμε το κεφάλι μας στην άμμο. Όλοι την αναγνωρίζουν με τη συνταγματική τους ονομασία και όλοι λένε “Μακεδονία”. Στην Ελλάδα το κόβουμε το ΠΓΔΜ σαν να μην υπάρχει το “Μ”. Αν μπείτε στο Google και ψάξετε “Macedonia” δεν βγαίνει ο Λευκός Πύργος. Αυτό θα τελειώσει».

Ο ίδιος επισήμανε ακόμη ότι: «Εκτιμώ τη θέση του Πάνου Καμμένου επειδή όμως τον γνωρίζω καλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα θέσει σε διακινδυνεύσει την πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και την πολιτική σταθερότητα. Βρισκόμαστε σε ένα παράδοξο. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν αυτός που διατυμπάνιζε ότι δεν θεωρεί πως πρέπει να πάμε σε μια λύση χωρίς το όνομα Μακεδονία, ήταν υπέρ του erga omnes και ξαφνικά κρατά μια ακραία τυχοδιωκτική πολιτική η οποία όταν αφορά ένα εθνικό θέμα είναι επικίνδυνη. Αν ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει αυτό που λέει τότε γιατί δεν κάνει το απλό: Αντί να κάνει τον τσάμπα μάγκα, ας πει ότι θα ακυρώσει τη συμφωνία όταν γίνει Πρωθυπουργός. Γιατί δεν το λέει; Πολιτική εκ του ασφαλούς είναι εύκολο να κάνει κανείς. Καθαρά πράγματα, καθαρές κουβέντες. Δεν μπορούμε να κοροϊδεύουμε τον ελληνικό λαό. Εγώ θα πράξω αυτό που είναι επωφελές για τη χώρα».

Αδειοδότηση περιφερειακών σταθμών και τηλεοπτικός φόρος

«Θα υπάρξει αδειοδότηση κανονικά. Μας ταλαιπώρησε πολύ αυτή η διαδικασία. Ήταν όμως μια αναγκαία μεταρρύθμιση, αυτό θα κάνει καλό και στους δημοσιογράφους, κανάλια, κοινό και ιδιοκτήτες. Το ΕΣΡ ανακοίνωσε 5 τηλεοπτικούς σταθμούς. Θα έχουμε με βάση τον νόμο 2.000 εργαζόμενους. οι ιδιοκτήτες είναι υποχρεωμένοι να έχουν 400 εργαζόμενους στα ΜΜΕ και πιο θετικά τα πράγματα για το δημόσιο ταμείο. Ήδη έχει εισπραχθεί φόρος διαφήμισης αναδρομικά και μαζί με το τέλος συχνοτήτων, και αναμένεται την επόμενη 10ετία να μπουν 175 εκ. ευρώ απ’ τις άδειες και 124 εκ ευρώ από τον φόρο διαφήμισης. Συνολικά μισό δις, ευρώ. Εξορθολογίζουμε τα πράγματα. Η πολιτική μας αν και είχε πολιτικό κόστος ήταν η σωστή».

Πιέσεις από το εξωτερικό για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ

«Μπορώ να σας πω ουδείς μας ενόχλησε για το ζήτημα, ουδείς μας πίεσε γιατί πιστεύουμε τόσο εγώ όσο και ο κ. Κοτζιάς για αυτήν την μεγάλη επιτυχία, αδράξαμε τις ευκαιρίες που έδωσε η πολιτική αλλαγή. Τα προηγούμενα χρόνια είχαν έναν εθνικιστή που ήθελε να “κλέβει” από την ελληνική ιστορία.Τη στιγμή που εξελέγη μια προοδευτική κυβέρνηση, εμείς σπεύσαμε να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία. Αν αυτή η εξέλιξη που ικανοποιεί και τη διεθνή κοινότητα, ναι είναι ένα βήμα προς την ειρήνη, τον διάλογο και τη συνεργασία. Αυτό το βήμα όμως είναι και ένα βήμα που αναβαθμίζει τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή. Η Ελλάδα επί Σαμαρά ήταν μια χώρα που δεν της ζητούσαν καν να πει γνώμη από αυτές τις συζητήσεις. Η Ελλάδα παίζει ηγετικό ρόλο. Για πράγματα που αποτελούν με ξεκάθαρο τρόπο το εθνικό μας συμφέρον θα ήταν ανόητο να πιεστούμε. Αν υπήρχε η οποιαδήποτε πίεση σε ζητήματα μη επωφελή δεν θα ενδίδαμε».

Περικοπή συντάξεων

«Όλες οι χώρες πρέπει να υποβάλλουν τον προϋπολογισμό για να τον μελετήσει η Κομισιόν αν τηρεί τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί για να αποπληρωθεί το χρέος. Αυτό συμβαίνει με όλες τις χώρες. Στη δική μας περίπτωση θα τον καταθέσουμε έχοντας και μια καλύτερη εικόνα που θα επιβεβαιώνει ότι το 2019 θα είμαστε πολύ πάνω από τον στόχο του 3,5%. Και όταν επιβεβαιωθεί θα αναιρεθεί το επιχείρημα του ΔΝΤ ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πιάσουμε το στόχο. Από κει και πέρα θα προσθέσουμε και μια σειρά από επιχειρήματα που διαμορφώνουν το συνολικό μας αφήγημα. Δεν θέλουμε κανένα πισωγύρισμα στην οικονομία, δεν θα προβούμε σε μέτρα για παράδειγμα που θα άρουν τη δημοσιονομική εξυγίανση. Το μέτρο αυτό είναι αντιαναπτυξιακό, μη διαρθρωτικό. Η όποια περικοπή δαπανών δεν θα είναι μόνιμη, θα σβήσει με το πέρασμα των χρόνων. Έχοντας κερδίσει πια την αξιοπιστία θα έχουμε σημαντικές πιθανότητες να πετύχουμε αυτό που πρέπει».

Μείωση αφορολόγητου

«Η δική μας εκτίμηση είναι ότι και το 2020 θα είμαστε πάνω από τον στόχο και άρα δεν θα υπάρχει καμία διακινδύνευση. Επειδή όμως το 2020 είναι μια χρονιά που θα έρθει μετά το τέλος της θητείας μας, η μη εφαρμογή αυτού του μέτρου θα επιτευχθεί αν συνεχιστεί η σταθερή, σοβαρή πορεία ανάκαμψης της ελλ. οικονομίας. Δεν είμαι βέβαιος ότι η αξιωματική αντιπολίτευση σχεδιάζει αυτό το μέτρο. Γιατί στο μυαλό του κ. Μητσοτάκη είναι οι θέσεις του ΔΝΤ. Στην Αργεντινή μια ακραία κυβέρνηση επανέφερε το ΔΝΤ στη χώρα μετά από αρκετά χρόνια. Η Ελλάδα δεν πρέπει να ακολουθήσει αυτό το παράδειγμα».

Μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές από τους ελεύθερους επαγγελματίες

«Το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας σε σχέση με της ΝΔ είναι η μέρα με τη νύχτα. Προσπαθούν να κρυφτούν αλλά η χαρά δεν τους αφήνει. Το σχέδιό τους είναι το σχέδιο Πινοσέτ, δηλαδή να πάμε σε ένα σύστημα μόνο αυτοί που είχαν την τύχη να έχουν σταθερή εργασία και σοβαρούς μισθούς. Οι υπόλοιποι δεν θα έχουν τη δυνατότητα παίρνουν αξιοπρεπή σύνταξη. Εμείς πήγαμε σε ένα σύστημα που παρά τις αδικίες του που τώρα διορθώνουμε. Ο κ. Μητσοτάκης μιλά για οριζόντια μείωση στο 15% αυτό θα μας ξαναγυρίσει πίσω γιατί θα έχει μια μαύρη τρύπα. Εμείς σχεδιάζουμε το μέλλον στα πλαίσια ασφάλειας αλλά κοινωνικής δικαιοσύνης».

Διερεύνηση ευθυνών στο Μάτι
«Γνωρίζετε ότι διεξάγεται ήδη έρευνα από την ελληνική Δικαιοσύνη, από την εισαγγελία για όλα τα δεδομένα και είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι θα καταλήξει σε συμπεράσματα. Εγώ κάλεσα έναν εμπειρογνώμονα από το εξωτερικό και αυτός θα φτιάξει πόρισμα για τις υποκείμενες αιτίες της καταστροφής αυτής. Συνιστώ στη ΝΔ να σταματήσει να παίζει το παιχνίδι της δημιουργίας πολιτικής υπεραξίας σε μια εθνική τραγωδία».

Oι εκλογές θα γίνουν τον Φθινόπωρο του 2019;

«Η βασική μου στρατηγική επιλογή είναι να πάμε σε εκλογές στο τέλος της θητείας. Αυτό θα επιδιώξω και αυτό έχει τις περισσότερες πιθανότητες να συμβεί. Χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα, για να πάει ακόμα καλύτερα η οικονομία είναι μια συλλογική επιτυχία της Κυβέρνησης να καταφέρουμε να κλείσουμε τη συνταγματική μας θητεία. Είναι και το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές εκλογές θα δώσουν τη δυνατότητα να αποκατασταθεί η πραγματική εικόνα, την οποία παραμορφώνουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές του Οκτώβρη του 2019 γιατί είναι η πολιτική δύναμη που πέτυχε εκεί που απέτυχαν οι άλλοι και έχει σχέδιο για την κοινωνική προστασία. Έχει σχέδιο και όραμα για τη χώρα. Το δίλημμα είναι αν θα γυρίσουμε πίσω ή αν θα πάμε μπροστά».

Ανεργία
«Το ρεκόρ του 2017, των 3,.6 δις ευρώ παρά το γεγονός ότι υπάρχει μια μικρή κάμψη το τρίμηνο του 2018, θα το επαναλάβουμε ακόμα περισσότερο. Διαρκώς κινούμαστε σε αυτήν την κατεύθυνση και δίνουμε μια καθημερινή μάχη γιατί αυτά τα νούμερα δεν είναι εύκολο να πιαστούν. Δίνουμε μάχη με την γραφειοκρατία».

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ακόμη ότι: «Για την μείωση της ανεργίας δεν πανηγυρίζουμε για το 19% αλλά έχουμε μια σταθερή αποκλιμάκωση. Από το 27% στο 19,1%. Έβαλα στόχους που μπορούν να εφαρμοστούν μόνο με τη δική μας στρατηγική. Στόχος είναι μέσα στα επόμενα 5 χρόνια να γίνουμε πρότυπο για την εργασία,. Να φτάσουμε την ανεργία στο 10% και να έχουμε αξιοπρεπείς μισθούς. Έχουμε σοβαρούς ελέγχους αλλά μόνο έτσι θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Θέλουμε θέσεις πλήρους απασχόλησης και όχι μερικής, θέλουμε να εμβαθύνουμε τις προσπάθειές μας. Η εργασία είναι ψηλά στην ατζέντα μας».

Νέοι και ανεργία
«Ένας από τους εθνικούς στόχους είναι να ξανακερδίσουμε τους νέους που έφυγαν. Η να σταματήσουμε τη διαρροή νέων ανθρώπων, μορφωμένων που φεύγουν στο εξωτερικό. Χρειαζόμαστε αυτούς τους ανθρώπους, έχουμε ένα εξαιρετικά επιστημονικό δυναμικό. Τι κάνουμε; Είμαι περήφανος που παρά τις δυσκολίες του 2015, μια από τις πρώτες νομοθετικές παρεμβάσεις, ήταν να αυξήσουμε τον προϋπολογισμό. Καινοτόμα εγχείρημα για τη σύνδεση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας με την αγορά και τη χρηματοδότηση των αγορών, ταμείο που δημιουργήσαμε. Δημιουργία μέσα από την άντληση κονδυλίων του «Δημιουργώ. Ερευνώ. Καινοτομώ» χρηματοδοτούμε τις επιχειρήσεις. Χθες ανακοίνωσα πρόγραμμα για πρόσληψη 10.000 νέων με μισθούς αντάξιων των προσόντων τους, 5.9000 νέων υψηλής εξειδίκευσης σε δημόσιους τομείς. Ανακοίνωσα το πρόγραμμα για την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για τους νέους έως και 25 ετών. Με τις δυνατότητες που έχουμε η πολιτική μας είναι στοχευμένη για να ανατρέψουμε το braindrain να γίνει brain gain».

Πυρκαγιά στο Μάτι και νεκροί
«Είδα την έντονη κριτική και από τον Τύπου που εργάζεστε και από τη ΝΔ. Η κριτική είναι απαραίτητη αλλά υπάρχει ένα όριο, που αν κάποιος το ξεπεράσει οι πολίτες το αντιλαμβάνονται και η κριτική παίρνει τον χαρακτήρα προπαγάνδας. Θα έπρεπε να ήμασταν ανόητοι αν το μέλημα μας ήταν να κρύψουμε τους νεκρούς. Πώς να τους κρύψεις; ΑΝ είναι ποτέ δυνατόν. Οι νεκροί ούτε κρύβονται ούτε εικάζονται. Η επιχειρηματολογία διαψεύδεται από τις εξελίξεις. Ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέλαβε την ευθύνη να ανακοινώσει τον πλήρη αριθμό των νεκρών που ήταν επιβεβαιωμένοι. Συνήθως οι Κυβερνήσεις κρύβονται και βάζουν άλλους να κάνουν τη δύσκολη δουλειά».

«Η όποια κριτική για λάθη πρέπει να γίνεται. Όταν όμως ξεπερνά τα όρια τότε θα πρέπει αυτοί να χαίρονται γιατί οι πολίτες καταλαβαίνουν πως στόχος είναι να βγουν πολιτικά κέρδη.Και όταν αυτό γίνεται πάνω σε νεκρούς είναι κάτι που κανείς δεν επικροτεί. οι υπουργοί της Κυβέρνησής μου είναι καθημερινά εκεί, όχι για σόου αλλά για να ακούσουν και το παράπονο και την οργή και τον θυμό. Αλλά και για να δουλέψουν. Κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας , είναι ένα μεγάλο στοίχημα για όλους να αποκαταστήσουμε τις ζημιές», αναφέροντας ακόμη πως:

Πέρα από τα ανθρώπινα λάθη με αυτό το γεγονός υπάρχουν και διαχρονικές παθογένειες που οφείλουμε τώρα να αντιμετωπίσουμε. Για πρώτη φορά έχει κινητοποιηθεί σε τέτοιο εύρος η διαδικασία της κατεδάφιση αυθαιρέτων, ενίσχυσης του ελέγχου, απλοποίησης του ελέγχου, η ενεργοποίηση του νόμου για τους φράχτες που εμποδίζουν την πρόσβαση στον αιγιαλό
Μεσαία τάξη και πολιτική στόχευση
«Η επιλογή μας να άρουμε αδικίες και να ελαφρύνουμε αυτούς που δυσανάλογα φορτώθηκαν τα βάρη, είναι μια επιλογή με κριτήριο τη Δικαιοσύνη και όχι τη διεύρυνση της εκλογικής επιρροής».

«Η συζήτηση για το πολιτικό κέντρο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια πολιτική δύναμη με διακριτική ταυτότητα, αλλά δεν αρνείται το διάλογο, τη συμπόρευση. Εμείς συγκυβερνάμε με ένα κόμμα της κεντροδεξιάς και τους Οικολόγους. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στο DNA του τον διάλογο, θέλουμε να πείσουμε την κοινωνία και σε αυτήν την κατεύθυνση συζητάμε, μας ενδιαφέρει και η συζήτηση με δυνάμεις της κεντροαριστεράς. Αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε και δεν θα κάνουμε είναι να αλλοιώσουμε τη στρατηγική μας», σημείωσε ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας.

Τραγωδία στο Μάτι – Παραίτηση Τόσκα
Την απόφαση να συγκαλέσω υπουργικό συμβούλιο την είχα πάρει από πριν. Εκείνες τις μέρες ήμασταν όλοι συγκλονισμένοι. Ορισμένες φορές και στην πολιτική τα συναισθήματα παίζουν ρόλο. Όσον αφορά τον κ. Τόσκα εκτιμώ ότι την επόμενη ώρα έθεσε στη διάθεσή του την παραίτηση μου λέγοντας ότι το ηθικό κομμάτι τον βαραίνει.
«Δεν έχει κανείς ασυλία. Κανείς δεν θα δώσει καμία ασυλία. Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη. Πρέπει να δούμε αν από αυτήν την τραγωδία θα αλλάξουμε κάτι. Θα ήταν θετικό βήμα αν όλες οι πολιτικές δυνάμεις συνεργάζονταν.

Εγώ θα έλεγα να δούμε και τα πορίσματα που θα μας έρθουν, βρισκόμαστε σε μια περίοδο που ο πλανήτης έχει αλλάξει, συχνά θα βρισκόμαστε σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Πώς εκπαιδεύεις την πολιτεία να αντιδράσεις, ένα άλλο θέμα είναι πως εκπαιδεύεις τους πολίτες για να αντιδράσουν όταν βρεθούν μπροστά σε κάτι τέτοιο, ποια είναι η κουλτούρα, η παιδεία. Πώς θα προωθήσουμε στην καταπολέμηση παθογενειών για να μη θρηνήσουμε ποτέ ξανά θύματα.
Οποιαδήποτε απόφαση, πόρισμα βγει θα είναι απολύτως σεβαστό.

more posts vipnews
More Politics / Sports / Various
Search