Home Politics / Sports / Various

Χοιρινό με κολοκύθα στη γάστρα

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Το φθινόπωρο οι κολοκύθες είναι στα καλύτερα τους κι αποτελούν εξαίρετο υλικό για ζεστά πιάτα…

 Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σε γλυκές αλλά και σε αλμυρές συνταγές, όπως αυτό το ζουμερό, μελωμένο χοιρινό με νεροκολοκύθα στη γάστρα.

 

 

Χρόνος Προετοιμασίας: 120′
Μερίδες: 6

 

 Υλικά

600 γραμμάρια χοιρινός λαιμός κομμένο σε μεγάλους κύβους
4 μεγάλες πατάτες
500 γραμμάρια κολοκύθα ή νεροκολοκύθα καθαρισμένη
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά
3-4 κλωναράκια δενδρολίβανο
Αλάτι, πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

 

 

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους. Με τον ίδιο τρόπο, κόβουμε και την κολοκύθα.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια γάστρα με καπάκι. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε, σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο, για περίπου 2 ώρες.

 

www.cookandfeel.gr

more posts vipnews
More Politics / Sports / Various