Home Politics / Sports / Various

Χοιρινό κότσι με πουρέ

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Μια υπέροχη συνταγή για την αρχή της εβδομάδας. Χοιρινό κότσι με πουρέ

ΥΛΙΚΑ:

2 χοιρινά κότσια με το δέρμα (3 κιλά)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
δεντρολίβανο
θυμάρι
4 σκ. σκόρδο
πιπέρι
νερό
Για τη σάλτσα
300 γρ. μαγιονέζα
3 κ.σ. μέλι
1 ½ κ.σ. μουστάρδα Dijon

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για τα κότσια
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Βάζουμε το κάθε χοιρινό κότσι πάνω σε μία λαδόκολλα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο, πιπέρι και μαρινάρουμε.
Συγκεντρώνουμε όλα τα μυρωδικά κάτω από το κάθε κότσι. Κλείνουμε τις λαδόκολλες, τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και μεταφέρουμε το κρέας στο ταψί πάνω σε μία σχάρα. Ρίχνουμε λίγο νερό και ψήνουμε για 4 ώρες. Κάθε ώρα προσθέτουμε νερό στο ταψί.
Ξετυλίγουμε το κρέας και το αφήνουμε να ψηθεί για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Για τη σάλτσα
Σε ένα μπολ με μαγιονέζα προσθέτουμε το μέλι, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.

Το σερβίρουμε με πουρέ πατάτας!!

Πηγή: Μαμα δομπερδεματα

more posts vipnews
More Politics / Sports / Various