Home Politics / Sports / Various

Φωτιά στο Κρυονέρι – Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, το μέτωπο στο Κρυονέρι και την Δροσοπηγή είναι υπό πλήρη έλεγχο αλλά φοβούνται αναζωπυρώσεις

Η πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξέσπασε φωτιά στη δασική έκταση της περιοχής Λιοσάμπι, στις Αφιδνές, σε παράδρομο της εθνικής μετά τα διόδια.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών εστιάστηκαν από την πρώτη στιγμή στο να περιορίσουν τις φλόγες και να μην επεκταθούν προς την περιοχή του Κρυνερίου, στην οποία υπάρχουν εκατοντάδες βιοτεχνίες, εργοστάσια και αποθήκες και να αποφευχθεί η επέκτασή τους προς την Πάρνηθα.

Εάν συνέβαινε αυτό, η οικονομική καταστροφή θα ήταν τεράστια στις βιομηχανίες και εάν περνούσε προς την Πάρνηθα, θα ολοκληρώνοταν η καταστροφή που είχε αρχίσει με τη μεγάλη φωτιά το 2007 και η οποία έκανε στάχθη τη μισή πευκόφυτη περιοχή.

Η κινητοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος για την κατάσβεση ήταν μεγάλη και αμέσως άρχισαν να επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 26 εθελοντικά οχήματα, 14 οχήματα από ΟΤΑ, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Κανονικά διεξάγεται και στα δυο ρεύματα, η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, ενώ κανονικά εκτελούνται και τα δρομολόγια του ΟΣΕ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα σπίτι έχει καεί ολοσχερώς και πέντε ακόμα έχουν υποστεί ζημιές στους δρόμους περιμετρικά της λεωφόρου Τραπεζούντος, ενώ έχουν καταστραφεί και αυτοκίνητα.

Όσον αφορά στα αίτια που προκάλεσαν τη μεγάλη πυρκαγιά στην Αττική, κάτοικοι των περιοχών στις οποίες εκδηλώθηκαν οι φλόγες, ανέφεραν πως άκουσαν ισχυρές εκρήξεις και στη συνέχεια είδαν φλόγες να ξεπηδούν μέσα από πευκόφυτες εκτάσεις.

Παράλληλα οι διάσπαρτες εστίες που φέρεται να εντοπίστηκαν σε μικρή απόσταση όταν έφθασαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, φαίνεται να ενισχύουν την εκδοχή του εμπρησμού.

ΠΗΓΗ: http://www.citypress.gr/index.html?action=article&;article=106869

 

more posts vipnews
More Politics / Sports / Various
Search