Home Politics / Sports / Various

Τραχανότο με κάσιους και κράνμπερις

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Τώρα που οι γιορτές πλησιάζουν, όλοι ψάχνουμε για πρωτότυπες συνταγές που θα σερβίρουμε στους αγαπημένους μας στο εορταστικό τραπέζι. Σημερινή πρόταση, τραχανότο το οποίο «μεταμορφώνεται» σε ένα υπέροχο, εορταστικό, πρώτο πιάτο.

Χρόνος Προετοιμασίας: 9′
Μερίδες: 6

 

 

Υλικά

1 πακέτο Τραχανότο
100 ml ελαιόλαδο
60 γραμμάρια αποξηραμένα κράνμπερις
70 γραμμάρια κάσιους ψημένα, ανάλατα
40 γραμμάρια πετιμέζι
7 γραμμάρια κουρκουμάς (1 κουταλάκι γλυκού)
1 κύβος ζωμός κοτόπουλου
800 ml βραστό νερό

 

 

 

Εκτέλεση

 

Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό, βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε για 1′-2′ το περιεχόμενο του φακέλου «Τραχανότο», τα κάσιους και τα κράνμπερις.

Σβήνουμε με το πετιμέζι και προσθέτουμε τον κουρκουμά, τον κύβο και το νερό. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τακτικά το τραχανότο μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του (5′-7΄).

Σερβίρουμε το τραχανότο αμέσως, ζεστό κι αν θέλουμε προσθέτουμε φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

 

 

 

Πηγή: www.cookandfeel.gr

more posts vipnews
More Politics / Sports / Various