Home Politics / Sports / Various

Τραγανές λεμονομπουκιές

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Καλωσορίζουμε την Άνοιξη με μυρωδάτες, βουτυράτες λεμονομπουκιές που κανείς δεν μπορεί να τους αντισταθεί.

Χρόνος Προετοιμασίας: 40′
Μερίδες: 8

Υλικά
140 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
80 γραμμάρια ζάχαρη
210 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
30 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
240 γραμμάρια ζάχαρη
ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ζυμώνω με το χέρι, τα τρία πρώτα υλικά. Απλώνω τη ζύμη σε ένα τετράγωνο, πυρίμαχο σκεύος 20 Χ 20 εκ. και ψήνω σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς, φούρνο για 20′.Εν τω μεταξύ χτυπάω στο μπολ του μίξερ τη ζάχαρη, το αλεύρι, τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών σε μέτρια ταχύτητα.
Ρίχνω το μείγμα των αυγών-λεμονιού πάνω από τη μισοψημένη ζύμη και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 20′. Αφήνω να κρυώσουν πολύ καλά, κόβω σε μικρές, τετράγωνες μπουκιές, πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σερβίρω.

Πηγή: cookandfeel.gr

more posts vipnews
More Politics / Sports / Various